Предстоящият конгрес на БСП трябва да се занимава с проблемите

...
Предстоящият конгрес на БСП трябва да се занимава с проблемите
Коментари Харесай

Станишев: БСП да стъпи на земята и да обърне внимание на хората, вместо да се занимава със себе си

Предстоящият конгрес на Българска социалистическа партия би трябвало да се занимава с проблемите на жителите, а не с вътрешнопартийни въпроси, съобщи пред публицисти някогашният президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и някогашен водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев.

" Първо би трябвало да се стъпи крепко на земята и да се видят действителностите и упованията на обществото, тъй като на поредност от предварителни избори гласоподавателите дават на Българска социалистическа партия знак, че не ни припознават като опция. Това е тъжната действителност. И в действителност това би трябвало да бъде дневният ред на Конгреса, както и на предизборната ни платформа. Какво се планува на нашия конгрес съгласно дневния ред, препоръчан от управлението? Ние сякаш даваме знак, че се занимаваме със себе си и след поредност от провали, много горчиви за всеки един човек от левицата, споделяме – продължаваме напред, всичко е наред. Това е просто отвън времето и пространството. "

На въпрос на " Хоризонт " дали Българска социалистическа партия би трябвало да остане в съпротива след предварителните избори на 2 април, Станишев не даде съответен отговор, само че съобщи:

" Българска социалистическа партия би трябвало да отстоява свои ясни политики, не да прави безпринципни съглашения единствено и единствено да се закачим за властта, което ще ни коства извънредно скъпо, изключително поради конфигурациите, които се обрисуват, с цел да стартира да си възвръща позициите – първо, на постоянна, предвидима партия, която е личен полюс ".

Действията след изборите ще зависят от локалните избори, счита Станишев.

" В смисъл – всяка партия ще си прави сметката от това дали взе участие в ръководството, или е в съпротива, дали ще ѝ помогне за локалните избори. И отново ще се окажем в същия капан на непроизводителност на политическия разговор сред партиите. "

Сергей Станишев направи мненията си преди форума в столицата, проведен от българските социалисти в Европейския парламент, отдаден на новата селскостопанска политика на Европейския съюз и опциите на тактиката " От фермата до трапезата ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР