Предстоящата голяма промяна в Манчестър Юнайтед - придобиването на 25

...
Предстоящата голяма промяна в Манчестър Юнайтед - придобиването на 25
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед сменя голям шеф при промяната в клуба

Предстоящата огромна смяна в " Манчестър Юнайтед " - придобиването на 25 % от клуба от най-богатия британец Джим Ратклиф, ще докара до съществени промени в клубната подчиненост, оповестяват английските медии.

Изпълнителният шеф  Ричард Арнолд ще напусне в края на годината, първи разгласи журналистът от " Скай спортс " Марк Клайнман. Малко по-късно клубът го удостовери. Поначало се чака влизането на Ратклиф в " Юнайтед " да бъде утвърдено и оповестено тези дни. 

А раздялата с 52-годишния Арнолд, обявена от " Дейли мейл " по-рано през есента, е част от подмяната на управителни фрагменти. Това е едно от изискванията на притежателя на химическия колос INEOS, който поставя ръка на футболните интервенции в " Юнайтед ", а комерсиалната част остава за щатското семейство Глейзър. То одобри офертата на Ратклиф предишния месец. Очаква се предприемачът да заплати към 1,5 милиарда $ за каузи.

Временно функционалностите на Арнолд ще бъде конфискувани от Патрик Стюарт, който сега е член на Борда на шефовете и юридически консултант на клуба. Той е на " Олд Трафорд " от 2007 година и е заемал разнообразни позиции, също като Арнолд.

Последният стартира работа в " Манчестър Юнайтед " също през 2007 година През февруари предходната година размени Ед Удуърд като изпълнителен шеф.

Медиите в Англия спекулират, че запостоянно мястото на Арнолд - експерт най-много в търговията и маркетинга, ще бъде заето от французина Жан-Клод Блан - някогашен изпълнителен шеф на " Ювентус " и ПСЖ. От декември предходната година той дава отговор за спортния профил на " Инеос ". Компанията има футболни клубове, спонсорира " Мерцедес " във Формула 1, колоездене и така нататък

Очаква се в управлението на " Манчестър Юнайтед " скоро да влезе и различен кадър на Ратклиф - сър Дейв Брайлсфорд, който е някогашен началник на английското колоездене. Той е гласен за ролята на състезателен шеф на " Олд Трафорд ". Последното подсказва, че и други шефове ще се простят с постовете си.

Индикациите от Острова са, че към този момент мястото на мениджъра на отбора Ерик загар Хаг не е застрашено.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР