Предстои сливане на пазара на пътнически превози. Новорегистрираното дружество Транспект

...
Предстои сливане на пазара на пътнически превози. Новорегистрираното дружество Транспект
Коментари Харесай

Иде голяма промяна, която ще засегне хиляди българи, пътуващи с автобус

Предстои обединение на пазара на пътнически транспорти. Новорегистрираното сдружение „ Транспект " АД има желание да сплоти под шапката си двата най-големи превозвачи у нас - „ Юнион Ивкони " ООД и „ Груп Плюс " ООД. Това излиза наяве от съобщение до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), представено от Стандарт.

Антимонополният орган би трябвало да реши по какъв начин тази централизация ще се отрази на продуктово-географския пазар в страната. От Комисия за защита на конкуренцията оповестяват, че са образували кореспонденция и ще се произнесат по договорката след осъществяването на цялостна оценка. „ Транспект " е записана в края на 2017 година с уставен капитал от 50 000 лева, разпределен по равно сред Георги Атанасов и Петър Господинов, демонстрира информация в Търговския указател.

Проверка на Invеstor.bg демонстрира, че като представител и шеф на „ Транспект " е посочен Георги Атанасов, който е управител в " Юнион Ивкони ". Иван Добрев също е шеф в новоучреденото сдружение, като сега той е бранд управител в " Юнион Ивкони ".

Съсобственик на „ Юнион Ивкони " е Ивайло Константинов, който беше народен представител от ГЕРБ и напусна по лично предпочитание Народното събрание в края на предходната година. Константинов съобщи пред Mediapool, че сега договорката е на стадий " стиснахме си ръцете ". Той удостовери, че и останалите съдружници в компанията продават дяловете си – Светлозар Любенов и " Синтетика ". Пред " Дневник " Константинов аргументира аргументите за договорката по този начин: " Аз от много време желая да изляза. Последната година съм и вън от ръководството ".

В „ Груп Плюс " ООД съсобственик е Галя Топалова, която е и ръководител на Националното съдружие на автобусните превозвачи в България (НСАПБ). Нейни сътрудници са Байрам Зеки и Байрам Тьоре, като Зеки е член на управителния съвет и изпълнителен шеф. Групата оперира рейсовете с марки " Етап-Адресс " и " Груп Плюс ". Според фирмения указател ДАКСИ " Етап-Адресс " е благосъстоятелност на турските жители Фахретин Гюлхан (с 98%) и Кена Башбора (с 2%).

В началото на годината обаче част от активите на " Етап Адресс " са били трансферирани на " Груп Плюс ", като е бил повишен и капиталът на второто сдружение от 180 хиляди лева на 2 млн. лева Освен 48 транспортни средства, са трансферирани и някои контракти за автобусни транспорти, които " Етап Адрес " е имала с общини, както и интегрираната система за продажба на билети.

" Юнион Ивкони " и " Груп плюс " бяха в основата на митингите против приемането на лобисткия закон за основаването на автомобилна браншова камара, в която влизаха и товарните транспорти. Двигател на този законопроект беше различен огромен транспортьор в пътническите транспорти - притежателят на " Карат С " Миролюб Столарски.

Законопроектът беше изтеглен от Народното събрание след среща на протестиращите превозвачи с премиера Бойко Борисов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР