Предстои СЕМ да представи социологическо проучване, което показва, че аудиторията

...
Предстои СЕМ да представи социологическо проучване, което показва, че аудиторията
Коментари Харесай

София Владимирова: При отваряне на Закона за радиото и телевизията СЕМ не може да остане настрани

Предстои Съвет за електронни медии да показа социологическо изследване, което демонстрира, че аудиторията не възприема доста добре жанра директно предаване, в който критическата функционалност на публицистиката де факто отсъства . Това заяви пред БНР София Владимирова от Съвета за електронни медии.
„ И едни хора приказват през екрана . Има липса на диспути, което изключително мощно се регистрира и от нашите мониторинги. Хората чакат да има диспути. Аз самата не разбирам кое предизвика това независимо говорене и какви резултати се чака то да възпроизведе. Доколкото виждам по реакциите на хората в социологическото изследване и по нашите мониторинги, хората не припознават политическите послания , което в последна сметка е концепцията на всичко това. То не работи по никакъв метод за това аудиторията да достъпва информация, която им е нужна, с цел да създадат осведомен избор “, разяснява Владимирова в предаването „ Преди всички “.

Относно, София Владимирова означи, че за нея е необичайно „ времето, в което се подава тази оставка “. Димитрова се отдръпна в подтекста на спора сред генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков и министъра на културата проф. Велислав Минеков.

Запитана би трябвало ли да се мисли за смяна на формулата на лъчение на членовете на Съвет за електронни медии Владимирова уточни:

„ Разбира се, че би трябвало да се мисли във всяка посока, в това число и в тази. Когато се отвори Закона за радиото и малкия екран, Съвет за електронни медии не може да остане встрани . Аз съм покровител на тезата, че би трябвало да се напише нов закон, който да има нов дух, цел и смисъл. “
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР