Представяте ли си какво мнение имат за нас, след като

...
Представяте ли си какво мнение имат за нас, след като
Коментари Харесай

Колко още години ще е Спяща Красавица тоя български избирател?

Представяте ли си какво мнение имат за нас, откакто се пробват толкоз обикновено да ни работят със остарели трикове? 

Ами по-лошото… представяте ли си ние самите какво мнение би трябвало да имаме за себе си, че им се връзваме. 

Представяте ли си какво възприятие за безвремие и недостижимост има у някои, че да повтарят един и същи номер?

Да се демонстрират като лице на нищоправенето, а след това да изискват да им се дават още и още благоприятни условия да нищоправят същото. 

Пак сме на тематиката с референдумите.

Копейката по този начин и отхвърля да чуе, че вързаният за еврото (още отпреди повече от 20 години) лев е същото като да сме с евро, НО… без опцията да участваме във взимането на каквито и да било решения, а и че към този момент подписан интернационален контракт не предстои на промени – най-малко в един документ, наименуван Конституция, по този начин написа. Но той е явен, той лови риба по дъното, той може да си разреши да приказва за референдуми, за кемтрейлс, за коронавирус лаборатории, сатанисти и ваксини, и да печели от това, а не да губи почитател маса. 

Но един различен воин на Прехода отново се е сетил за референдумите. Слави. Само за напомняне: Слави и Има Такъв Народ влязоха в политиката с помощта на референдума си за мажоритарния избор. 

Мажоритарният избор е това, с помощта на което народът може да си избере съответни персони, а не да се гласоподава „ на едро “ за партия и след това, който партията спусне – той!

Нелоша концепция, която завоюва доста почитатели. Логично. 

После влязоха в Народното събрание и нещо се случи. Към средата на април 2021 година ГЕРБ им споделиха, че желаят гласуването. Има Такъв Народ, в случай че в действителност желаеха мажоритарния избор, с техните 51 депутата по това време и 75-те на ГЕРБ, правеха болшинство от 126. 

Само че… единствено че – не! Слави тогава сподели: „ И при един сигурен, спокоен и убеден Парламент незабавно ще се случи това, поради което изобщо беше основана партия „ ИТН ”, а точно - въвеждане на мажоритарна изборна система. Всичко по реда си “.

Още тогава написах: „ Какво значи „ сигурен, спокоен и убеден Парламент “?, тъй като на мен ми звучи като „ на 32 юли през куковото лято “. Меркурий ли ви е назадничав, хороскопът ли ви излезе неприятен, шумът в пленарната зала ли ви пречи, някой ви погледна изкривено ли… всичко това може да е мотив да не се занимавате с това, за което ви избраха – мажоритарният избор “.

Дори Иво Сиромахов им се подигра тогава:



Влязоха с огромни обещания, отметнаха се, макар че ПОНЕ това можеха да свършат, и в този момент отново приказват за референдум. 

И отново си имат почитатели. Слава Богу, не толкоз както преди. Според мен или ние сме доста глупави, или те, щом си мислят, че отново „ референдумът “ може да мине. Резултатите на изборите ще покажат. 



По линия на другите опити да се ревизира до каква степен народът е задремал, се появи нова проекто-коалиция и – о, знамение! – тя включва Българска социалистическа партия. 

Другият главен състезател е ГЕРБ. 

(Сетих се да го прибавя това за ГЕРБ въпреки всичко, че нали пиша за Спящи…)

Та – някой ще изясни ли по какъв начин по този начин Демократична България и Политическа партия до момента бяха нападани и подигравани (от—правилно се досещате—феновете на ГЕРБ), че са били в коалиция с Българска социалистическа партия, а в този момент тяхната партия ще прави коалиция с Корнелийните? 

Наричаха ги „ комсомолци “, тъй като били с Българска социалистическа партия, а сега… Сега всичко е наред, в този момент може. Спят, спят благите нашенски електорални единици. И чакат, както обичат да споделят: „ Някой да пристигна да ги оправи “. Някой? Някой различен. И чакат. Ами да чакат. 

Как беше…? „ Колко би трябвало да чакаме да се оправим? “ „ Ако чакате, дълго ще е “. 

От друга страна пък са почитателите на Българска социалистическа партия (думата „ почитател “ не се употребява единствено за секти, въпреки че в случая…), които участваха в коалиция с Политическа партия и Демократична България точно, с цел да громят модела на ГЕРБ, а сега…

И те чакат „ Някой да пристигна да ги оправи “. Те са от най-търпеливите. Но посредством И на тях, ние всички няма да дочакаме нищо. Стоим си на изключена скорост и единствено звук подвигаме с форсиране на мотора. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР