Представяте ли си да спите в капсула? Ако ви се

...
Представяте ли си да спите в капсула? Ако ви се
Коментари Харесай

Първият хостел със спални капсули отвори в София

Представяте ли си да спите в капсула? Ако ви се коства ексцентрично и даже необичайно, то не забравяйте, че към този момент от ден на ден бизнеси в туризма – от самолетни компании до хотели – залагат на този ексцентричен способ за настаняване.

Словения беше пионер в основаването на хотел, в който гостите спят в капсули. Тази нова мода в туризма не подминава и България, а в София към този момент се появи първият хотел със спални капсули.

Green Cube е нискобюджетен хотел в София с самостоятелни спални капсули. Хостелът се намира до централна жп гара и автогара „ София “.

Всяка капсула разполага със спот осветяване, електрически контакт и плътна шумоизолираща завеса. Капсулите са ситуирани по две или четири в помещение, като за всеки посетител е очакван и дребен дрешник. Достъпът до пространствата е подсигурен с електронно заключване.

Остават ни напълно малко довършителни елементи, с цел да посрещнем първите посетители. Резервации към този момент са вероятни “, сподели пред Economic.bg шефът на сдружението Green Cube  арх. Румен Първанов.

Съдружници във компанията, учредена през 2018 година, са архитектурните студиа „ ПАМ Консулт “ и Contraster, както и „ Тюлипс Консулт “ ЕООД и „ Голям ляб “.

Арх. Първанов, дружно с „ Контрастер “, са и основателите за първото заведение и първото общежитие от корабни контейнери у нас. През 2015 година те имаха концепция и за хотел от контейнери.

Проектът е необикновен. Идеята не мога да кажа, че се роди ненадейно, а по-скоро като продължение на другия хотел, който имаме. Но тук предлагаме много по-бюджетна услуга “, прецизира арх. Първанов.

Хостелът разполага с обособени санитарни възли за мъже и дами, както и с общи вътрешни пространства и тераса кафене. Може да посреща до 100 посетители по едно и също време, които ще употребяват помещение с пералня, предпазване на багаж, кухня и столова. В общата дневна има мека мебел и библиотека.



Стремежът на основателите на хостела е да привлекат огромни групи туристи. За ученическа екскурзия също мястото е уместно, споделя арх. Първанов.

Имаме 99 капсули и бюджетна цена, мисля, че това е доста забавно “

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР