Представяме ви един изключително лесен и вкусен сладкиш който е

...
Представяме ви един изключително лесен и вкусен сладкиш който е
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Ябълков сладкиш Трите чаши

Представяме ви един извънредно елементарен и апетитен сладкиш който е без яйца, без кисело или прясно мляко. Прави се за 5 минути и дори не се разбърква, написа gotvach.bg.

За изработката на този гальовен ябълков сладкиш не се изискват безусловно никакви кулинарни умения. Изключително елементарно е да запомните рецептата на този ябълков лукс, тъй като главните съставки са три: брашно, захар и грис. Точно от тук идва и името на сладкиша " Трите чаши ".
Необходими артикули:
брашно - 1 ч.ч.

захар - 1 ч.ч.

грис - 1 ч.ч.

бакпулвер - 2 ч.л.

канела - 2 ч.л.

краве масло - 150 г

6 ябълки

За украса:

1 ябълка

пудра захар - 50 г
Начин на подготвяне:
Всички сухи съставки се смесват (брашното, захарта, гриса, бакпулвера и канелата). В подобаващ съд се настъргват на ренде ябълките.

Във формата, в която ще печете, се изсипва ред от сухите съставки, след което ред настъргани ябълки. Върху настърганите ябълки изсипвате още един ред от сухите съставки, след което и още един ред ябълки.

Завършва се с ред от сухите съставки и от горната страна се настъргва маслото. Сладкишът може да се изпече по този метод, само че може и да го декорирате, като нарежете една ябълка на доста тънки резенчета и ги наредите върху маслото под формата на роза.

Този ябълков сладкиш се пече в авансово загрята фурна на междинна температура, към 170-180 градуса според от фурната, до подготвеност - към 40 минути.

След като това превъзходно ябълково прелъщение изстине, може да го поръсите с пудра захар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР