Представляващият отиващия си състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър

...
Представляващият отиващия си състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър
Коментари Харесай

Шефът на ВСС получавал 7 000 лв. заплата, иска си до стотинка 20-те заплати обезщетение

Представляващият отиващия си състав на Висшия правосъден съвет (ВСС) Димитър Узунов призна, че получава към 7 000 лв. заплата, като добави, че има 24 година стаж.

Той се опълчи на позицията на сътрудника си от Висш съдебен съвет Соня Найденова , че решението да се дават заплати вкупом като обезщетение в края на мандата на магистратите от Висш съдебен съвет е незаконосъобразно .

Узунов беше безапелационен, че ще си получи безусловно всичко, което му се поставя .

" Не се тормозя, не се разстройвам, не се повеждам на ведомост в която и да е фондация или в неправителствена организация . Разчитам и се устоявам само от трудовото си заплащане ", акцентира той в утринния блок на БиТиВи.

" Соня Найденова и Калин Калпакчиев заявиха, че се отхвърлят от това право на обезщетение, което Законът за правосъдната власт дава. Тя самата е получила 18 заплати като обезщетение, т.е. получила е 98% от компенсацията си, и в този момент продънва ушите ни, че се отхвърля ", разяснява Узунов.

" Когато беше представляваща Висш съдебен съвет, тя получаваше 35% повече като заплащане от останалите членове на Висш съдебен съвет. Излиза, че когато тя получава повече, решението на Висш съдебен съвет е било вярно и законосъобразно. Нека Найденова се откаже и от тези 35% ", прикани той.

" Като представляваща не ѝ виждахме очите във Висш съдебен съвет . Тя обикаляше Европа повече, в сравнение с Апостола на свободата България през османското иго ", добави той.

Узунов дефинира държанието на Найденова и Калпакчиев като популистко и по думите му то било дискредитиращо и всяващо ненавист.

" Не бива по този метод да настройваме хората против нас . Върнете тези 35% ", прикани Узунов Соня Найденова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР