Представителство на ЕК в България изпрати съобщение за медиите във

...
Представителство на ЕК в България изпрати съобщение за медиите във
Коментари Харесай

Представителство на ЕК в България: Ситуацията със сигурността по пътищата е изопачена

Представителство на Европейска комисия в България изпрати известие за медиите по отношение на данните за сигурността по пътищата в Европейския съюз и съответно в България.
Ето и цялото изказване:
Методиката на Европейската комисия за докладване и класиране на пътната сигурност се основава на смъртните случаи отнесени към броя на популацията. В целия Европейски Съюз има ясна формулировка на понятието "смъртен случай " и цифрите се ревизират усърдно.
Според последните данни оповестени от Европейската комисия през ноември 2018 година, България е класирана на второ място в Европейски Съюз по брой смъртни случаи.
Данните, представени през вчерашния ден и през днешния ден в българските медии, се отнасят до пътни злополуки по отношение на броя на популацията. Тези данни идват от отчети на пътната полиция и последно бяха представени през април 2018 година от Европейската комисия в оповестения Годишен отчет за пътните произшествия на Европейската работа за наблюдаване на сигурността на придвижването по пътищата, на който се базират българските изявления.
Данните за броя на пътнотранспортните катастрофи, докладвани от другите страни членки на Европейски Съюз, необятно се разминават. Всеки опит за подреждането на страните по този индикатор би довел до изкривяване.
Ето за какво Европейската комисия в никакъв случай не прави ранглисти на страните членки въз основа на данните за броя на пътните злополуки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР