Представителите на Киев в разговорите с делегацията на Москва днес

...
Представителите на Киев в разговорите с делегацията на Москва днес
Коментари Харесай

Зеленски: Делегацията на Киев ще договаря президентска среща

Представителите на Киев в диалозите с делегацията на Москва през днешния ден би трябвало да положат всички старания за образуване на среща сред водачите на Украйна и Русия, съобщи украинският президент Зеленски.

" Представителите на нашите делегации - делегациите на нашите страни - поддържат връзка всекидневно във видео формат. Нашата делегация има ясна задача - да направи всичко допустимо, с цел да се състои среща на президентите, среща, която, сигурен съм, хората чакат. Разбрахме, че това е сложен, тежък, само че нужен път. И нашата цел е в тази битка, в тази сложна преговорна работа Украйна да получи нужния резултат, който е нужен за нас, за мира, за сигурността, да имаме естествени и ефикасни гаранции ", сподели той във видеопосланието си.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи пред ТАСС, че разговорът сред представители на Москва и Киев ще продължи през днешния ден посредством видеовръзка. По-късно един от членовете на украинската делегация, ръководителят на парламентарната секта на ръководещата партия " Слуга на народа " Давид Арахамия, заяви, че диалозите ще стартират в 10:30 ч., без да прецизира часовия пояс.

На 10 март съветският външен министър Сергей Лавров се срещна с украинския си сътрудник Дмитрий Кулеба в турския град Анталия. След срещата съветският външен министър съобщи, че съветският президент Владимир Путин в никакъв случай не се е отказвал от контактите, само че те не би трябвало да бъдат самоцел, а метод за реализиране на съответни съглашения./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР