Представителите на делегацията на ВМРО в групата на Европейските консерватори

...
Представителите на делегацията на ВМРО в групата на Европейските консерватори
Коментари Харесай

Делегацията на ВМРО в ЕКР изпрати писма до институциите

Представителите на делегацията на Вътрешна македонска революционна организация в групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) изпратиха писма по отношение на случая с Тоско Бозаджийски – последовател на футболен клуб „ Ботев Пловдив “, който бе погубен в Солун, а други двама българи пострадаха от побой. Писмата са адресирани до външния министър Екатерина Захариева, изключителния и пълномощен дипломат на Република България в Република Гърция Валентин Порязов и посланика на Република Гърция в Република България Димитрис Хронопулос.

Евродепутатите показват, че едно от арестуваните лица, което в действителност е и подбудителят за побоя над българските жители, е наследник на гръцки полицейски шеф с сектор „ Футболно безчинство “. На база този аргумент представителите на ЕКР имат опасения, че той може да се укрие, по тази причина молят да бъдат предпазени правата на българските жители, които са потърпевши от това съзнателно нахлуване в Солун. Друга молба, която показват е обвързвана с оказването на помощ и подпомагане на околните и фамилията на Тоско Бозаджийски при опита им за реализиране на отчасти отмъщение, осъждайки причинителите на допустимо най-високата присъда за сходно действие, съгласно гръцкото законодателство.

Делегацията на Вътрешна македонска революционна организация в групата на ЕКР има особена молба към българския външен министър Екатерина Захариева – да изрази митинг пред способените гръцки управляващи по отношение на осъщественото ликвидиране.

Припомняме, че на 4 януари 2020 година Тоско Бозаджийски и негови другари са посетили футболна среща, състояла сред градските противници „ Арис “ и „ ПАОК “. На идващия ден, отивайки към своите коли, българските жители са нападнати от към 20 маскирани лица, които са били въоръжени с ножове, стоманени тръби и други хладни оръжия. След осъщественото нахлуване умира Тоско Бозаджийски, а други двама българи са откарани в болница с голям брой нанесени тежки телесни повреди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР