Представители на социалните мрежи Twitter и Facebook на интернет гиганта

...
Представители на социалните мрежи Twitter и Facebook на интернет гиганта
Коментари Харесай

Twitter, Facebook и Google се явят на изслушване за руската пропаганда идната сряда

Представители на обществените мрежи Twitter и Фейсбук на интернет колоса Гугъл ще приказват идната седмица на две чувания в американския Конгрес, свързани с Русия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В подкомисията за битка с престъпността и тероризма към юридическата комисия на Сената на 31 октомври ще има чуване, отдадено на разпространяването в интернет на екстремистки материали и на съветска дезинформация. На чуването са поканени юрисконсултът на Фейсбук Колин Стреч, изпълняващ длъжността юрист на Twitter Шон Еджет и шефът по въпросите на осведомителната сигурност на Гугъл Ричард Салгадо.

Стреч и Еджет на 1 ноември ще бъдат и на чуване в специфичната комисия по разузнаване в Камарата на представителите, която води следствие за по този начин наречената съветска интервенция в американските президентски избори предходната година. Там Гугъл ще бъде показан от вицепрезидентът и юрист Кент Уолкър .

Същевременно Фейсбук разгласи, че подхваща нови стъпки за увеличение на прозрачността за хората, които преглеждат и купуват политически реклами в уеб страницата, съобщи АП.

Фейсбук ще ревизира купувачите на политически реклами и ще изисква от тях да разкрият имената и местоположението си и ще направи допустимо тъй че потребителите да могат да видят с едно кликване всички реклами на даден рекламодател. Фейсбук ще сътвори и списък за рекламите, в който всеки може да търси това, което го интересува.

Фейсбук призна наскоро, че е разкрил над 3000 реклами, свързани с Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР