Представители на Синдикалната федерация на служителите в МВР се срещнаха

...
Представители на Синдикалната федерация на служителите в МВР се срещнаха
Коментари Харесай

Кирил Петков след среща с полицейския синдикат: Обмисляме сериозни структурни промени в МВР

Представители на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи се срещнаха с премиера Кирил Петков. По време на диалозите в Министерския съвет бяха разисквани аргументите за проведените от СФСМВР митинги.

„ Подадохме си ръцете, от тук нататък работата ще продължи. Следващата среща е планувана за понеделник. Трябва да сме сигурни, че структури и елементи от Министерство на вътрешните работи, които не са работещи, ще бъдат реформирани ", сподели след срещата Петков.

„ Не се срещаме за първи път с управлението на синдикатите. Правим ежемесечни срещи от края на предходната година. Всички знаете, че обмисляме съществени структурни промени в Министерство на вътрешните работи, които не могат да бъдат осъществени без мнението на синдикатите. Няма никакво подозрение, че възнагражденията за чиновниците са изостанали. Ще решим този проблем. Мисля, че синдикатите имат вяра на Министерство на вътрешните работи. Не може да имаме министерство, което е със конструкция от преди 50-60 години при радикално изменени публично политически отношения”, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков.

„ Лично аз съм удовлетворен от тази среща и от това, че съблюдаваме една процедура – сега, в който вървят митинги да стартират и договаряния. Със сигурност не сме в положение да решим всички или по-голямата част от проблемите, провокирали тези митинги – най-малко не бързо и не незабавно. Затова те ще продължат както са планувани. Но ще продължим нашето съдействие в премиера и министър Рашков”, съобщи от своя страна представителят на синдиката на Министерство на вътрешните работи Иван Павлов.

По думите му, в случай че в Министерство на вътрешните работи стартира промяна, която синдикатите считат за естествена и възможна- ще я поддържат. „ Ако това ще е в полза на обществото и на чиновниците от Министерство на вътрешните работи – сме подготвени да подкрепим и някои непопулярни ограничения. Към момента нямаме индикации, че нарастване на заплатите на чиновниците ще се случи”, акцентира той.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1525854781148181
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР