Представители на Формула 1 ще посетят холандската писта Асен в

...
Представители на Формула 1 ще посетят холандската писта Асен в
Коментари Харесай

Формула 1 проучва възможността холандската писта "Асен" да приеме кръг от шампионата

Представители на Формула 1 ще посетят холандската писта " Асен " в околните седмици, с цел да проучат опцията трасето да одобри стартове от шампионата. Изпълнителният шеф на пистата Лий ван Дам се срещна със притежателите на " Либърти медиа " по време на Гран при на Германия и разиска напредъка в договарянията.

" Имахме положителна среща и аз съм доста удовлетворен. До две или три седмици те ще дойдат в Асен ", сподели Ван Дам.

Инспекцията на FOM (Formula One Management) ще ревизира напредъка на холандците в желанието им да се включат във Формула 1. По-рано през годината спортният шеф на шампионата Чарли Уайтинг също пътува на място, с цел да инспектира пистата.

Дългогодишният чиновник на Международната автомобилна асоциация (ФИА) разгласи, че " Асен " се нуждае от напълно леки модификации, с цел да одобри съревнования от Формула 1. Уайтинг дефинира пистата като задоволително добра.

" Уайтинг даде позитивна оценка, а неговото мнение е едно от най-важните. Сега би трябвало да дойдат останалите от техническия екип, които да ревизират някои дребни елементи на трасето, както и оборудванията ", сподели още Ван Дам.

Холандската писта е известна като " Катедралата на скоростта ". " Асен " е постоянен хазаин на надпревари по мотоциклетизъм в MotoGP, само че в никакъв случай не е приемала Формула 1.

Холандия е била хазаин на 34 старта във Формула 1, като първият е през 1984 година, а последният през 1985, всички на пистата " Зандворт ".

Желанието на холандците е да се включат в календара през 2020 или 2021 година Сроковете за идващия сезон към този момент са изпуснати. Предстои ФИА и Формула 1 да разгласят окончателния календар на шампионата за 2019 година преди Гран при на Белгия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР