Представители на фирма Сиела, която осигурява машините за гласуване, ще

...
Представители на фирма Сиела, която осигурява машините за гласуване, ще
Коментари Харесай

Парламентът вика Сиела заради гласуването 2 в 1. ГЕРБ иска и хартиени бюлетини

Представители на компания " Сиела ", която обезпечава машините за гласоподаване, ще бъдат изслушани от партиите на председателски съвет в Народното събрание. Поканата бе отправена след среща с Централната изборна комисия (ЦИК). На нея са били обсъждани разнообразни разновидности за насрочване на вота, като съгласно ръководителя на Народното събрание Ива Митева обединяването е за 7 и 14 ноември като дати за президентските избори.

Дали ще има избор 2 в 1 към момента не е ясно. Според ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова в този вид може да се наложи да се търсят още машини. По думите ѝ логистични проблеми не би следвало да има. След срещата обаче се оказа, че може да се появи друга пречка.

" Всички типове избори обсъждахме, само че има проблем с машините и не знам по какъв начин ще се реши. Днес ще има спомагателни срещи. Оказа се, че софтуерът не е ясно дали е благосъстоятелност на " Сиела ", изясни съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов.

Нейкова пък уточни, че страната не разполага с цялостния комплект програмен продукт и това може да е проблем за конфигуриране на машините.

" Независимо дали ще са единствено президентски, дали ще има различен тип избори, проблемите са едни и същи. Има проблем с прехвърлянето на собствеността на страната от компания " Сиела ", има към момента неплащане по контракта. Поставят се въпросите, в случай че инцидентно има избори две в едно кой е по-евтиният вид, дали ще се оскъпят, с какъв брой ще се оскъпят, нужни ли са спомагателни машини и какъв брой са те на брой ", сподели пък Митева. Тя добави, че е поканила Веселин Тодоров от " Сиела " за спомагателна информация към бъдещата организация на вота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР