Представените неотдавна смартфони Google Pixel 2 и Pixel 2 XL

...
Представените неотдавна смартфони Google Pixel 2 и Pixel 2 XL
Коментари Харесай

Google Pixel 2 и Pixel 2 XL са първите в света смартфони с виртуална SIM-карта

Представените наскоро смарт телефони Гугъл Pixel 2 и Pixel 2 XL се оказаха първите мобилни устройства в света с виртуална SIM-карта вид eSIM.
Казано с други думи, към дънната платка на телефона е прикован специфичен чип, който не може да бъде обособен от нея и съдържащ цялата информация на една SIM-карта. Разбира се eSIM стандартът изисква поддръжка от страна на мобилните оператори. В някои страни тази технология е даже неразрешена със закон, тъй като се смята, че може да се употребява за клониране на SIM-карти.

Смартфоните Гугъл Pixel 2 и Pixel 2 XL с базова цена надлежно $649 и $849 се оказаха първите в света телефони с поддръжката на eSIM. Съвсем разумно, Гугъл е оставил общоприетия слот за слагане на общоприети nano-SIM карти, типични за всички смарт телефони.

Първото електронно устройство с поддръжката на eSIM бе смарт часовникът Samsung Gear S2 Сlassic 3G, излязъл на пазара още в края на 2016 година, само че тогава мобилните оператори не бяха подготвени. Преди две седмици започнаха продажбите на смарт часовника Apple Watch Series 3, който е второто електронно устройство на пазара с поддръжката на eSIM.

Флагманите Гугъл Pixel 2 и Pixel 2 XL са пионерите на пазара на мобилни устройства, а техният образец сигурно ще бъде последван и от другите производители.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР