Председателят на Върховният касационен съд (ВКС) Лозан Панов ще се

...
Председателят на Върховният касационен съд (ВКС) Лозан Панов ще се
Коментари Харесай

ВСС върна Лозан Панов във Върховния административен съд с ден забавяне 

Председателят на Върховният касационен съд (ВКС) Лозан Панов ще се върне на работа във Върховния административен съд (ВАС), откакто актуалният му седемгодишен мандат изтече в четвъртък. Тогава в служба отпред на Върховен касационен съд би трябвало да встъпи.

Панов трябваше да бъде възобновен като арбитър от Върховен административен съд още във вторник, само че тогава Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС), с цел да вземе това решение.

Магистратите имат статут на несменяемост и местата им в съответните съдилища се пазят даже, когато те бъдат назначени на избираеми позиции. По тази причина ръководителят на антикорупционната комисия в оставка Сотир Цацаров от 1 март.
 Боян Магдалинчев
Въпреки че решението за преназначаването на Панов беше изцяло официално, във вторник представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев и сътрудника му Драгомир Кояджиков гласоподаваха “против ” против седем гласа “за ”.

Това наложи осъществяване на изключително съвещание на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет в сряда. Магдалинчев и Кояджиков не участваха в гласуването, само че този път в него се включиха Даниела Марчева и Вероника Имова, с чиито гласове беше обезпечено нужното болшинство, с цел да се върне Лозан Панов във Върховен административен съд от 11 февруари.

Той правораздаваше във Върховния административен съд до началото на 2015 година, когато болшинството във Висш съдебен съвет отпред с тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров го изпра за ръководител на Върховен касационен съд.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР