Председателят на Управителния съвет (УС) на сдружението Левски на левскарите

...
Председателят на Управителния съвет (УС) на сдружението Левски на левскарите
Коментари Харесай

Председателят на УС на “Левски на левскарите”: Не сме спокойни за лиценза, собственикът да реши за контролите

Председателят на Управителния съвет (УС) на сдружението " Левски на левскарите " Димитър Костадинов беше специфичен посетител в предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия, в което приказва за помощта, която той и останалите членове на сдруженито могат да обезпечат на " Синия клуб " в битката му за оцеляване.

В нашето студио Костадинов съобщи, че към този миг Левски не е подвластен от " Левски на левскарите " и обясни какъв брой е значимо хората да станат част от сдружението.

" Не мога да кажа, че все още ПФК Левски е подвластен от " Левски на левскарите ". Нашата концепция е да обединим колкото се може повече левскари, с цел да осигурим по-голям финансов запас и да бъдем по-значими като финансова помощ за клуба, когато той се нуждае от това. Левскарите станахме прословути с тези акции за избавяне на обичания си клуб. Още при започване на предходната година иницирахме акцията " Левски е безконечен ", която реализира непредвидени даже за нас резултати и то след първата акция през 2020 година, когато събраната сума беше към 6 милиона лв.. В момента мисля, че събраните средства са към 8-9 милиона. Искам обаче да кажа, че има основна разлика сред това да си участник в акция и в съдружие. И двете са за събиране на средства, само че акцията се иницира, организира се и отшумява, до момента в който присъединяване в сдружението е един дългогодишен ангажимент. Чрез членския импорт в сдружението, който при нас е 200 лв. на година, се натрупват средства, които да се употребяват по скъпи за клуба посоки. Аз имам вяра, че левскарите разполагаме с десетократно по-голям капацитет от това, което сме създали досега ", стартира Костадинов.

Председателят на УС на сдружението разкри още, че от " Левски на левскарите " са изцяло подготвени да влязат и в ръководството на клуба, в случай че получат 10-те% от акциите, които сега се държат от " Тръст Синя България ".

" За Левски да бъде управителен от сходно съдружие не е нищо ново, защото клубът е бил основан по сходен метод. Финансовият запас, с който и сега Левски се устоя се обезпечава от последователите. Веднъж посредством към този момент упоменатите акции и повторно през спонсорите на клуба, които на процедура обезпечават артикули за почитателите. Това не е нищо нечувано в международен мащаб, а в Германия даже е законово открито, че 51% от акциите на клубовете са в ръцете на фенски структури. Ние сме подготвени да влезем в ръководството на клуба. На последното съвещание на " Тръст Синя България " даже беше гласувано техните 10% от акциите да бъдат трансферирани към нашето съдружие ", показа той.

" Целта на сдружението " Левски на левскарите " е да сплоти колкото се може повече почитатели, а тази реакция от през вчерашния ден не е била ориентирана против нас. Това решение е взето от управлението на клуба. Според мен този въпрос е политически и би трябвало да бъде решен от по този начин наречения притежател. Това решение сигурно не се утвърждава от огромна част от хората, защото никой не утвърждава военния гнет. Без да бягаме от отговорност, ние от сдружението считаме, че този въпрос би трябвало да бъде позволен от управлението на клуба ", разяснява Костадинов по отношение на рецензиите против Левски, че ще играе контроли с съветски тимове по време на лагера в Дубай.

Накрая Димитър Костадинов приказва и за това дали от " Синия клуб " имат терзания с приемането на лиценз за идващия сезон.

" Не сме спокойни за лиценза. Трябва да се свърши още много работа. Не мога да кажа за каква сума става въпрос, само че изпълнителният шеф на клуба към този момент се е захванал с този проблем. Ние се опитваме да оказваме помощ с каквото можем, само че сигурно все още не можем да се оправим напълно със сумата. Затова приканвам да участваме колкото се може повече хора, тъй като във времето сме посочили, че можем да се оправи с много съществени суми ", приключи Костадинов.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР