Председателят на СРС Подкрепа в Пловдив потвърди пред репортер на

...
Председателят на СРС Подкрепа в Пловдив потвърди пред репортер на
Коментари Харесай

Полиция и Инспекцията по труда извикани в Либхер

Председателят на СРС " Подкрепа " в Пловдив удостовери пред кореспондент на Plovdiv24.bg , че той и други членове на синдиката приготвят гладна стачка поради зародилите проблеми в цех " Либхер " край Пловдив. Кръстев обясни в детайли пред нашата камера кои са главните претенции на служащите и за какво те имат право на тях.

" Ние внесохме организационен протокол за синдикалната организация на " Подкрепа “. Също по този начин внесохме и документ по член 3 от Закона за споразумяване на груповите трудови разногласия, като към този момент почва да тече неговият период – някъде към една седмица. Ръководството на " Либхер " е длъжно да предприеме дейности въз основата на тези наши дейности и периоди ", описа пред камерата на Plovdiv24.bg .

" Парадоксалното е, че през днешния ден защитата ми сподели, че има джука заповед от управлението на " Либхер “ да не бъдат допускани представители на синдикатите. За мен, а и за юристите, с които бях, това е жестоко тъпчене на българските закони. Ние като профсъюз имаме право да получаваме информация и да присъстваме тук-там, свързани с трудовите и осигурителните връзки на служащите и чиновниците. Бяхме принудени да повикаме полиция и представители на Инспекцията по труда ", добави още водачът на " Подкрепа " в Пловдив.

Ето какво още съобщи пред камерата на Plovdiv24.bg:

Те си направиха съответните протоколи. На база на тези протоколи ние ще стартираме дейности за превишаване на длъжностни права от страна на избрани хора от управлението. Тези хора не би трябвало да нарушават правилата на нашето законодателство.

Ще се свържем и с представители на европейските синдикати. То няма никакъв спор. " Либхер " е едно дружество, в което нашите служащи са произвели над 1 млн. хладилници. Това е повече от създаденото от така наречен дъщерни сдружения в другите страни от Европейския съюз. Това значи, че имат по-висока продуктивност, а и повече облага.

Работниците са създали напълно скромни претенции. Те са увеличение на трудовите им хонорари с 200 лв., плюс ваучери за храна от 200 лв. и намиране на обстановка, касаеща поевтиняване на храната. За ваша информация, управлението им е предложило поевтиняване от 2,30 лева. Няма по какъв начин да се разгласи, че хората незаслужено и алчно желаят увеличение на заплатите си. Както и че " Либхер " нямат задоволително средства да заплащат това, което служащите желаят.

Подготвяме гладни стачки. Аз персонално ще се включа. Моята персонална концепция е тя да се прави стъпково от наши членове, в това число и неработещи в " Либхер ". Ще желаеме да се обърне обърне внимание от европейските синдикати за това, което се случва в " Либхер “.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на Кръстев!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР