Председателят на Съдийската комисия на Българския футболен съюз Виктор Кашай

...
Председателят на Съдийската комисия на Българския футболен съюз Виктор Кашай
Коментари Харесай

Виктор Кашай изуми: Съдиите в България допускат малко грешки и ние сме много критични към тях

Председателят на Съдийската комисия на Българския футболен съюз Виктор Кашай разяснява работата на родните рефери от началото на сегашния сезон. Според него множеството арбитри у нас се оправят сносно с работата си. 
 Димитър Бербатов: Съдиите са огромен проблем на българския футбол
Димитър Бербатов: Съдиите са огромен проблем на българския футбол

" Не са задоволително готови, не са образовани, не надграждат.. "

" Изиграха се към този момент 48 мача и ние сме мощно сериозни към съдиите. Всеки кръг проучваме над 100 обстановки и изпращаме сред 15-20 забавни видеоклипове. Някои са с проблематични отсъждания, само че огромна част от тях са точни. Да, има и дискусионни решения, въпреки всичко приказваме за 48 мача. Знам, че много от обстановките провокират полемики. Това са естествени неща, тъй като и в топ шампионатите може да видите сходни неща ", стартира Кашай изявлението си пред " Диема ".
 Черно море ще подаде тъжба против съдията на дуела с Лудогорец
Черно море ще подаде тъжба против съдията на дуела с Лудогорец

След аления картон на Васил Панайотов

" Смятам, че се вижда ясно нарушаването на играча на Славия против този на Локомотив София при гола на " белите ". ВАР се намеси вярно и голът е правилно анулиран. Смятам, че при обстановката с Димитър Илиев е неточност и на основния арбитър, и на асистентите, тъй като са близко и виждат обстановката. Това е пропуск и на ВАР. Има очевиден контакт по тази причина е неточност ", продължи ръководителят на Съдийската комисия на БФС.

" Важно е да уточним, че получихме указания от УЕФА, че леки арестувания или леки контакти, които не въздействат на завършека на обстановката от играча, не се отсъждат като дузпа. Тук основният съдия отстоя своето присъждане, а крайното решение е негово, по тази причина той взема решение, че контактът не задоволителен за дузпа. Решихме, че това е вярното решение след разбор. При дузпата на ЦСКА заставаме твърдо зад съдията. Той отсъди и без намесата на ВАР, тъй че поздравления за него. Решението беше вярно ", добави Кашай.
 Съдията, съдията... на Разград звездата!
Съдията, съдията... на Разград звездата!

Илиян Илиев е изцяло прав

" Арбитрите постоянно са под лупа, обикновено е, постоянно са и подложени на критика ужасно доста. Сблъскваме с това всеки ден. Не се фокусираме доста върху рецензиите, които получаваме, тъй като е обикновено. Гледаме по какъв начин да повишим нашата система и показване. Всеки знае, че съдиите са под прицел. Имаме и своите вътрешни рецензии. Повярвайте ми, доста сме сериозни към всяко неверно присъждане. Когато някой допусне пропуск, ще бъде осъден. Естествено, че няма да излезе в мрежите по какъв начин ние действаме. Това е една европейска процедура, няма да публикуваме сумите, които удържаме от съдиите ", разяснява експертът.
 Славия с остра декларация: Реферско безсрамие и безочливост! Разгониха ни семейството...
Славия с остра декларация: Реферско безсрамие и безочливост! Разгониха ни семейството...

" Столичното дерби сред Славия и Локомотив бе решен от ВАР бусчето пред стадиона "

" Ситуацията за засада при гола на Берое против Септември е доста забавна. Не можем да кажем, че двамата играчи на софийския тим отиграват под цялостен надзор обстановката. Тук атакуващият футболист в зелено е в нередовна позиция и извлича преимущество. ВАР се намесва доста вярно тук. При обстановката с ръката на Виктор Генев против Черно море се вижда, че няма дузпа, защото ръката е прибрана и няма огромно разстояние. ВАР се намесва вярно и поддържаме това решение на 100 % ", сподели Кашай.

" Всичко се прослушва, знаем какво реферите приказват посред им. Ако създадат значима неточност, подлежат на наказване. Това важи и за страничните арбитри. Да, няма да публикуваме имената, тъй като се опитваме да пазиме и имиджа, който градят. Винаги има съдии, които ще се оправят по-добре от други, само че тук приказваме за последните 6 кръга, нали? Доволен съм от представянето на Железов в пловдивското дерби. Ръководи добре мача, никой не приказва за съдията след мача, което е показателно. Доволен съм и от Гидженов, Чинков, както и от Станислав Тодоров, който е доста умел арбитър ", добави ръководителят на Съдийската комисия на БФС.
 Капланович: Съдията беше малко чудноват, Матей е нашият капитан и той самичък реши да бие дузпата
Капланович: Съдията беше малко чудноват, Матей е нашият капитан и той самичък реши да бие дузпата

" Днес просто нямахме шанс и гледаме към идващия мач "

" Но медиите не са доста заинтригувани от позитивното показване на съдиите. Георги Кабаков има доста добра известност в Европа и виждате това с неговите назначения седмица след седмица в Лига Европа, където управлява значими мачове и на огромни тимове. Ще управлява и мач на Италия, тъй че се употребява с огромно доверие на УЕФА. Догодина имаме и Евро 2024, което е страховит късмет за Георги да се класира. Ако работи добре, ние ще създадем нужното, с цел да представим добре България ", приключи Кашай.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР