Председателят на ПП АБВ Румен Петков и съветникът на партията

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков и съветникът на партията
Коментари Харесай

Ръководството на АБВ проведе среща с посланика на Ливанската република в България

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и съветникът на партията по арабските въпроси Анастас Терзобалиев организираха среща с Н. Пр. Тофик Жабер, дипломат на Ливанската република в България. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ.

По време на нея бе разисквана бъдещата взаимна работа на Алтернатива за българско възобновление и посолството на Ливан през 2019 година Н. Пр. дипломат Жабер благодари за дейната политика на партията в арабските страни и означи, че към този момент е връчил публична покана на господин Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите, и се надява на поддръжката на ръководителят на АБВ за пускане на директни полети сред България и Ливан.

В допълнение ливанският посланик изрече задоволството си от поддръжката на ръководителя на АБВ, за сполучливото осъществяване на българо-ливанския бизнес конгрес през месец ноември 2018 година в София и уточни, че вследствие на тази самодейност е налице доста увеличение на комерсиалното салдо сред двете страни.

Румен Петков уведоми Н. Пр. дипломат Жабер, че чака ръководителят на ливанската партия „ Движение за бъдеще “ Ахмед Харири, за сключване на съглашение сред двете политически сили, което ще даде нов подтик на връзките сред Ливанската република и България.

Посланикът на Ливан прояви сериозен интерес към това да посети наши университети в София, Плевен и Стара Загора през първото тримесечие на 2019 година Той означи, че образованието на студенти и културния продан е съществена традиция на взаимоотношенията сред двете страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР