Основен проблем в българския футбол е липсата на сериозни пари

...
Основен проблем в българския футбол е липсата на сериозни пари
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Георги Иванов трябва да удари по масата

" Основен проблем в българския футбол е неналичието на съществени пари от телевизионните права. Взимат се, меко казано, нищожни финанси, да не кажа унизителни. Направо трохи. Прави чест на Георги Иванов, че желае да промени това нещо, че търси решение на казуса. Дано да успее! ", съобщи президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

Белите победиха ЦСКА 1948, а босът остана удовлетворен. Извън щастието предприемачът показа мнението си по настоящи тематики от родния футбол.

" Всички, които се занимаваме с български футбол, би трябвало да се обединим към тази цел, тъй като на фона на тежката обстановка в страната, считам, че парите, които се отделят за спорта са в действителност трохи и не доближават. Искаме да имаме здрава нация, желаеме да няма хора, които да вършат закононарушения по улиците, а не вършим нищо да ги приобщим към спорта.

Идеята за по-малко тимове в елита? Вижте какво, това може да го желае единствено един стеснен човек! Защо? Десет тима. От тези 10 тима, шест ще са от София. Нали можете да смятате? Шест от София и четири някъде от провинцията - два пловдивски тима, станаха осем. Два варненски тима, а Лудогорец?

Ето това е - какво ще стане с другите градове? Какво става със Стара Загора, Плевен, Благоевград, Бургас, Велико Търново, Русе, Враца? Къде отиват те? В " Б " група ли? Срамота е, не може да искаш такива неща. По време на полемиката им споделих, че решението е 16 тима, другото всичко е нечиста сделка.

А не може ли малкия екран да усили парите, а не да понижаваме тимовете! Ако са ти дребни панталоните, дай да ги създадем къси, по този начин ли? Това са цялостни простотии. Който мисли за футбола и за младите, не може да желае такова нещо. Не може. Това са хора, които не мислят за спорта и за младежите, а за личния си гъз. Не може да има единствено четири града, показани в " А " група, апелирам ви се. София, Варна, Пловдив и Разград! Другите футболисти и клубове са второкласен ли?

Промяната на регламента в шампионата е " чики-рики "! Палома. Имаше едно безумно предложение тринадесетият да играе с четвъртия. Попитах какво ще прави тогава дванадесетият?

Всеки ще гледа да падне на 13-о място в класирането, вместо да е на 12-о. С едно такова нещо сами биха дръпнали дявола за опашката, отстраниха го. Беше тъпота някаква! Не се одобри, несъмнено.

Ако Георги Иванов удари по масата, нещата могат да станат позитивни. Но би трябвало наложително да удари по масата - той още е доста добър.

Трябва да е президент като Батето, който споделя и не повтаря. Премисля хубаво преди да вземе решение, само че не повтаря. Около него ще се завъртят задоволително мушмуроци - той би трябвало самичък да си реши и да удари по масата.

Като футболист имаше здрави панталони, по този начин би трябвало да бъде и като началник. Усещам, че при него се въртят мушмуроци. Онзи ден някакви там, Сульо и Пульо, ще пазят футболистите - какъв брой да бъде минималната заплата, кое по какъв начин ще бъде. Това си е работа на клубовете, те седнали да занимават президента на Футболния съюз кой клуб каква заплата ще дава на чужденците - минимална или оптималната. Гледат да пробутат през Георги какво ли не - синдикати и всевъзможни. Попитах ги какви са, от Национална агенция за приходите ли са? Има си държавни органи, които управляват тези процеси, има си минимална работна заплата в страната, а занимават Футболния съюз на такова съвещание.

Георги Иванов би трябвало да седне деликатно и да реши всичко. Да види на кого може да разчита. От хора от футболните клубове излезе това безумно предложение за " А " група с 10 тима.
Този танц го танцувахме към този момент - танцувахме и с 12 тима. Вярно е, Благоевград боледува, Спартак (Варна) виждате какъв брой години го нямаше, Бургас още не може да отлепи, Велико Търново - това са градове, от които са излезли огромни футболисти, би трябвало да им се даде късмет! Плевен, Русе, Дупница, Добрич, Враца, Перник, Стара Загора...

Хайде, в Стара Загора някакво аржентинско танго танцуват в този момент, но ще е до време. Ако в тези градове, които изредих, има ръководители като в Крумовград и ненапълно в Кърджали, сигурен съм, че ще процъфтят. И отново споделям - би трябвало да има помощ от страната и пари от малкия екран, която печели пари на гърба на футболните тимове. На нас дават трохите.

Уважавам Гриша Ганчев като човек. Бизнесменът, който остава в ЦСКА е един доста сериозен човек. Ако има екип към себе си, съм сигурен, че ще успее да вдигне ЦСКА. Той за сефте е във футбола, ще му бъде мъчно, само че съвет не желая да давам. Нали знаете какво споделят - в никакъв случай не давай непоискани препоръки. Просто е необходим добър екип съгласно мен. Този човек не го познавам добре, не сме другари, само че знам, че не е човек, който приказва думи напразно. Ако е споделил, че ще направи нещо, в това число новия стадион на ЦСКА, значи ще го направи - това е един доста сериозен предприемач ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР