Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски отправи рано сутринта

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски отправи рано сутринта
Коментари Харесай

СГП проверява за стари дела срещу хора, близки до президента Радев

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски насочи рано сутринта ново запитване към основния прокурор, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефовете на ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията. Той търси отговори на въпроса: " Защо прокуратурата и службите не подхващат или не оповестяват данните за инспекции и каузи по случаи с висока социална сензитивност ".

Пеевски упорства способените органи да осведомят за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които " неведнъж е писано и говорено в общественото пространство ".

Преди няколко дни Делян Пеевски заяви, че ще търси информация за " пътя на Копринката " и така наречен " Касиери " на президента, както и за ролята на президентскиясъветник Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните държавни управления на Румен Радев.

По-късно Софийската градска прокуратура разгласи, че ревизира има ли остарели каузи или преписки против хора от обкръжението на президента Румен Радев, който през последните дни предедателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски упреква в корупция. Това сподели градският прокурор на София Илияна Кирилова, съобщи БНР.

Прокуратурата се е задействала след писмото на Антикорупционния фонд от предходната седмица, в което беше призована да се разпита Пеевски, с цел да стане ясно дали той разполага с данни за корупция в президентската институция и съответно против Николай Копринков и Сотир Ушев, представени от него, или става дума за набеждаване.

Това, което вършат сега в градската прокуратура, е да ревизират дали при тях има остарели такива случаи, както и да видят дали не са получили такива от закритата преди време Специализирана прокуратура, уточни Кирилова.

По случая към този момент има избран наблюдаващ прокурор, който ще реши по какъв начин да действа с информацията, която е събрал, в това число и за това дали се постанова да бъде разпитан Делян Пеевски.

Междувременно по случая се ревизират и сигнали, за които депутати от Българска социалистическа партия обявиха, че са подавали, които сигнали също са свързани с хора от екипа на президента, както и сигнал на БОЕЦ, като детайлности ще бъдат дадени евентуално още тази седмица, ангажира се Илиана Кирилова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР