Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Тошко Йорданов

...
Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Тошко Йорданов
Коментари Харесай

Тошко Йорданов с призив към СЕМ да помисли за предсрочно прекратяване на мандата на Кошлуков

Председателят на парламентарната комисия по просвета и медии Тошко Йорданов (ИТН) изиска от медийния регулатор да освободи предварително шефа на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. По думите му още при назначението той се е оповестил срещу, тъй като е имало „ няколко хвърчащи във въздуха проблеми ”.

Йорданов сложи под подозрение стажа на Кошлуков и дали фактически е бил програмен шеф в партийната телевизия на „ Атака ” („ Алфа ”), преди първото си кандидатстване за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Йорданов бил изискал и получил данни от Национална агенция за приходите, от които ставало ясно, че Кошлуков е записал контракта си в телевизия „ Алфа ” в деня, в който я е напуснал. Според Тошко Йорданов в трудовия контракт с ТВ „ Алфа “ и в данните, предоставени на Национална агенция за приходите, има несъотвествия и доказателства за това, че договорът е бил подписан със задна дата, което „ в случай че това е по този начин, отива на документна машинация ”:

„ Никъде в кореспонденцията със Съвет за електронни медии не попада Емил Кошлуков - попада Волен Сидеров. Това още веднъж подухва подозренията, че индивидът е бил шеф единствено по документи. ”

На съвещанието Тошко Йорданов се захвана и с министъра на културата. Поводът - състезанието за шеф на Народния спектакъл.

Йорданов направи забележка на Атанасов, че на предходното съвещание, когато бил поканен за чуване, той не се явил и отишъл на тв изявление в предаването „ Лице в лице ”. Именно там Атанасов разгласи, че Васил Василев е спечелилият в състезанието.

„ Отиването ви в „ Лице в лице " вместо в комисията не звучи добре ", сподели Йорданов.

А самият министър изясни, че „ не са налице знакови големи нарушавания в състезанието за шеф на Народния спектакъл. Има дребни, само че те не са причина за отменяне на състезанието и за касация, тъй че всичко ще продължи както е по протокол ”, съобщи министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР