Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова призова БСП

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова призова БСП
Коментари Харесай

ГЕРБ призова БСП да не подкрепя Рашков за шеф на КПКОНПИ

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова прикани Българска социалистическа партия да не поддържа сегашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков за началник на антикорупционната комисия КПКОНПИ. Именно избирането на Рашков и приемането на антикорупционния закон бяха сложени от " Продължаваме промяната “ като изискване групировката на Кирил Петков и Асен Василев да поддържа кабинет с връчения на социалистите трети мандат.

Самият апел на ГЕРБ беше съпроводен и с похвали по адрес на социалистите: " През тази седмица под управлението на Българска социалистическа партия се водят договаряния за осъществяване на мандат за сформиране на държавно управление. Независимо че имаме фундаментални идейни несъгласия и разлики във вижданията ни за ценностната ориентировка и геополитическите партньорства на България, ние постоянно сме уважавали Българска социалистическа партия като систематичен фактор в българската политика “.

По думите на Атансова Българска социалистическа партия доста добре знаят " какъв е смисълът на това ултимативно искане от страна на вашия съдружен сътрудник Политическа партия “. " Искаме да знаете, че в случай че се поддадете на този политически рекет и в случай че, с цел да запазите за няколко месеца позициите си в няколко министерства, се съгласите с това предопределение, вие ни обявявате директна война “, сподели тя и изясни, че съгласно нея задачата е Рашков да продължи " систематичния опит за очистване на политическа партия ГЕРБ “.

Освен това Атанасова изиска информация кои тъкмо са тези 22 закона, които би трябвало да бъдат признати за Плана за възобновяване и развиване.

" Искаме тази информация да изготвите не толкоз за нас, колкото поради самите вас, с цел да видите, че по проекта държавното управление на Кирил Петков е заложило не 22, а доста повече мини. Ще видите, че държавното управление на Петков е направило този проект неосъществим и не желае в стопанската система ни да влязат милиарди. Ако изготвите справката и ни я визиите ще видите, че Петков е имал желание средствата по проекта да не бъдат получени и България да бъде обречена на беднотия “, твърди ръководителят на групата на ГЕРБ в Народното събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР