Председателят на парламента на Венецуела Хуан Гуайдо, който се самообяви

...
Председателят на парламента на Венецуела Хуан Гуайдо, който се самообяви
Коментари Харесай

Властите на Венецуела забраниха на Гуайдо да заема изборна длъжност за срок от 15 години

Председателят на Народното събрание на Венецуела Хуан Гуайдо, който се самообяви за краткотраен венецуелски президент, няма да може да заема избираеми длъжности в продължение на 15 години, предадоха международните организации. Мотивът за това решение е хипотетична корупция, оповестиха венецуелските управляващи, съобщи Франс прес.

Главният инспектор на Венецуела Елвис Аморосо, претрупан със задачата да следи за прозрачността на венецуелската администрация, реши да забрани на жителя Хуан Гуайдо да извършва всевъзможни избираеми длъжности за оптималния очакван от закона интервал. Това съобщи ревизорът пред държавната телевизия. Максималният интервал е 15 години.

Аморосо посочи, че претекстът е хипотетична корупция. Имало нарушавания, открити в декларацията за имуществено положение на Гуайдо, добавя ТАСС.

През февруари службата на генералния инспектор на Венецуела стартира инспекция на декларацията за имущество на Гуайдо. Това се наложи поради зародили съмнения, че Гуайдо е укрил или фалшифицирал съдържащите се в декларацията данни, а също, че е получил пари от интернационалните и национални структури, без да показа каквото и да е обоснование за това, съобщи ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР