Председателят на основната опозиционна партия в Гърция – Кириякос Мицотакис

...
Председателят на основната опозиционна партия в Гърция – Кириякос Мицотакис
Коментари Харесай

Опозицията: Ципрас разделя гърците

Председателят на главната опозиционна партия в Гърция – Кириякос Мицотакис от „ Нова народна власт “, подлага на критика министър-председателя Алексис Ципрас за изказването му за протестиращите против Преспанското съглашение, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini, представен от " Фокус ".
От редакцията напомнят, че в диалог с президента на Франция Еманюел Макрон в Никозия Ципрас дефинира стачкуващите като „ крайнодесни популисти “.
„ Ципрас още веднъж обиди гръцкия народ. Той разказа освен като крайнодесни последователи, само че и като безумни хора тези, които се опълчват на съглашението от Преспа. Той се държеше толкоз безсрамно и безконтролно пред задгранични лидери”, разяснява Мицотакис.
„ Въпреки това той нямаше какво да каже за министър-председателя на Македония Зоран Заев, който продължава да назовава Скопие „ Македония ", добави водачът на „ Нова народна власт “.
След като упрекна Ципрас в разделянето на гръцкия народ, Мицотакис добави: „ Гърците ще останат единни, горди и почтени. И те скоро ще дадат на Ципрас отговора, който той заслужава “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР