Председателят на Общински съвет Атанас Узунов връчи отличието Почетен знак

...
Председателят на Общински съвет Атанас Узунов връчи отличието Почетен знак
Коментари Харесай

Европейската шампионка Виктория Радева получи „Почетен знак на град Пловдив”

Председателят на Общински съвет Атанас Узунов връчи оценката „ Почетен знак на град Пловдив “ на европейската шампионка по шахмат за дами отборно Виктория Радева. Високото отличие бе връчено по време на последното съвещание на общински съвет за 2023 година. Шахматната шампионка получи и букети от ръководителя Узунов и кмета на града Костадин Димитров.
Прочетете още
„ Разрешете ми от името на целия Общински съвет да пожелая на девойка Радева през идната година да стане международна шампионка по шахмат както самостоятелно, по този начин и отборно ", съобщи ръководителят Узунов при връчването на почетното отличие.

Благодарна съм и разчувствана да получа почетното отличие на град Пловдив. За мен е чест и горделивост да съм част от този прелестен град. Тук съм родена, тук пребивавам през целия си живот и го нося в сърцето си. Искам да ви насърча и да ви кажа, че както ние девойките в националния тим се обединихме и направихме най-хубавото, по този начин и вие да се обедините и да продължавате да вършиме най-хубавото за нашия град, да загърбите разликите си. Ние всички живеем в този прелестен град, всички го обичаме и ви поисквам отсега нататък да развивате Пловдив ", съобщи Радева в своето слово в залата.

Припомняме, че решение №320 от 2023-та година бе гласувано при започване на декември тази година. То бе по предложение на ръководителя на Общински съвет Атанас Узунов и всички членове на непрекъснатата комисия " Младежки действия и спорт " - Ерол Садъков, Георги Титюков, Александър Ракшиев, Гошо Къчков, Димитър Арнаудов, Стефан Шилев, Йоно Чепилски, Минка Сърнешка, Симеон Петров. Сред претекстовете Радева да бъде отличена са и цялостният й принос и заслуги в региона на спорта, съдействали за интернационалния авторитет на град Пловдив. Тя е няколкократен първенец на България при девойки и девойки. Трикратен първенец на България за дами. Има редица призови класирания и трофеи и на европейски и международни шампионати още като ученичка.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР