Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан
Коментари Харесай

Цветанов: Цяла Европа осъзнава сериозните заплахи от хибридната война

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов и ръководена от него делегация на Народното събрание взе участие в Четвъртата среща на Съвместната група за парламентарен надзор на Европол в Букурещ през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

В делегацията на българския парламент вземат участие още ръководителят на Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия Димитър Лазаров и Мустафа Карадайъ, член на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и Комисията за надзор над службите.

По време на срещата бяха изслушани управлението на Европол и Европейският контролен орган по отбрана на данните, Европейският център за киберпрестъпност и европейският комисар за Съюза за сигурност Джулиан Кинг. Доклад за активността на Управителния съвет на Европол за интервала септември 2018 година - февруари 2019 година показа новият ръководител на Управителния съвет на организацията Виктор Вили Апреутесей. В качеството си на представител на СГПК Цветан Цветанов изнесе отчет за присъединяване си в срещите на Управителния съвет.

По време на дебата Цветанов разяснява тематиката за заканите от хибридната война като означи, че в случай че единствено преди години балтийските страни са били единствените обезпокоени от този феномен, в този момент цяла Европа осъзнава това съществено предизвикателство пред сигурността и демокрацията. Председателят на вътрешната комисия акцентира, че демократичните общества са изключително уязвими заради правилата за независимост на словото, само че точно, с цел да съхраним тези свободи, които са естествена част от всекидневието на европейците, би трябвало да търсим способи за предварителна защита и противопоставяне на хибридната война и подправените вести. Цветан Цветанов окуражи Европол да ревизира по какъв начин съгласно мандата си на европейска организация може да подкрепи националните правоприлагащи органи в тази сложна задача.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР