Председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изиска ръководството на Топлофикация

...
Председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изиска ръководството на Топлофикация
Коментари Харесай

Топлофикация София има 3 дни да отговори защо клиенти не знаят за спиране на вода

Председателят на КЕВР доцент Иван Иванов изиска управлението на „ Топлофикация София " ЕАД в 3-дневен период да показа подробна информация с доказателства във връзка със прекъсване на топлоснабдяването на клиенти на сдружението в кв. „ Бъкстон “, оповестиха от комисията.
Повод за настояването са медийни изявления и постъпила в КЕВР информация от националния омбудсман за огромен брой тъжби от консуматори за ненадейно и дълготрайно спиране на услугата.

В тях се твърди, че „ Топлофикация София “ ЕАД не е уведомила в точния момент клиентите си в “Бъкстон “ за плановото прекъсване на топлата вода в интервала 12 юни - 7 юли. Те са научили за това откакто водата е спряла, като клиентите с регистрирани имейли са били известени същия ден - 12 юни.

При питане на потребителския телефон от сдружението са уведомили, че още на 28 май, две седмици преди идния планов ремонт, са разгласили на уеб страницата си информация за него.

КЕВР изиска " Топлофикация София " да показа в 3-дневен период доказателства за датата, на която известието за спиране на топлоподаването в ж.к. " Бъкстон " е оповестено на електронната страница на сдружението, в това число и за неговата дълготрайност. Допълнителни доказателства са поискани и за датата, на която са изпратени уведомителни известия до клиентите с регистрирани имейли.

След даване на желаната информация КЕВР ще извърши своите контролни и регулаторни пълномощия и при положение на открито административно нарушаване ще предприеме съответните ограничения, показват още от комисията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР