Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов реши да отговори на Христо

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов реши да отговори на Христо
Коментари Харесай

Нас ни имат: Борисов можел да се договори с Христо Иванов

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов реши да отговори на Христо Иванов, като му се извини, че го е " номинирал " за министър председател и разгласи, че парламентарната група е подготвена да поддържа мандат на " Демократична България ".

Борисов даде и сигнал към президентството - съгласно него мандат на " Български напредък " няма да е постоянен, а повода за обрата в мнението му се оказват неговите възгледи за връзките на Радев със Стефан Янев.

" Преди месец съм давал такова предложение, само че тогава си мислих, че те са в положителни връзки с хората, които дават мандатите. Животът сподели, че... най-малко в профил видяно, не е по този начин ", сподели още той.

Според него единственият вид за " действителен късмет " за ново държавно управление е, в случай че мандатът бъде връчен на " Демократична България " и се подпише съглашение с ГЕРБ - " с цел да не се шикалкави ".

Тогава, съгласно Борисов, " Продължаваме промяната " ще бъдат длъжни да поддържат бъдещото ръководство поради полезностите си.

Преди ден Иванов упрекна ръководителя на ГЕРБ, че с прибързаната си реакция да го предложи за кандидат-премиер е основал умишлена конспирация за да го в профил, а офертата за поддръжка против " нов публичен контракт " е " кьорфишек ".

" Не съм желал да обуславям или да го изтривам като политик. Това да те предложат за министър председател ми се вижда опит за изтриване, противоположното. Знам, че с Христо Иванов мога да се договоря. Договарял съм се ", сподели той с намек към интервала сред 2014-2015 година, когато Иванов беше правосъден министър до саботирането на желаната от него конституционна промяна.

В същото време Борисов още веднъж иронизира съпредеседателя на Демократична България поради предлагането му в държавното управление да не влизат водачи на партии, а да бъде " техническо " ръководство.

" Единственото значимо е този човек да е овластен от обединението и като пристигна на диалози с нас, тъй че като пристигна при нас, да предложи каквото има да предлага. По принцип е редно, когато се обръщаш към партия, да се обръщаш към водача. Лидерите се гушат, крият, а се изтласкват напред техници. Не знам какви ще бъдат - механик е да ти оправи пералнята, а не да взима политически решения. Не им изпитвам завист на тези техници, които ще би трябвало да обикалят по стаите ", сподели той.

Самият Борисов отхвърля да се кандидатира за министър председател в последните няколко несполучливи опита на ГЕРБ да събере поддръжка - за последно номинира неврохирурга Николай Габровски.

" Нас ни имат ", сподели още той по адрес на " Демократична България ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР