Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отправи принципно предложение за съставяне

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отправи принципно предложение за съставяне
Коментари Харесай

Инстинктът ми сочи, че ще има правителство: Борисов поиска общо управление на ГЕРБ с ПП-ДБ

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов насочи " кардинално " предложение за сформиране на постоянен кабинет с " Продължаваме промяната - Демократична България ", в последния ден на предизборната акция.

С отчетливо по-умерен звук Борисов разгласи, че " би трябвало да се откри компромис сред всички и да се направи държавно управление сред първите две политически сили " в изявление за bTV.

" Това е най-хубавият вид по принцип. Когато се прави необятна коалиция, това е най-стабилно, най-добре се ръководи и е най-трайно. Ако не - направиха коалиция с комунистите, със Слави Трифонов и това трае от ден до пладне ", сподели той.

" Инстинктът ми сочи, че ще има държавно управление, тъй като на народа му додея. Хората ще спрат да гласоподават. Затова в този момент е моментът всички да създадем крачка-две обратно, само че да се направи - устойчиво, само че най-малко да е постоянно - държавно управление ", което той разказа като кабинет с болшинство от " най-малко 130-140 " депутати.

Сходни прогнози за общ брой на мандатите сред ПП-ДБ и ГЕРБ се виждат по предварителните данни на социолозите за електоралните настройки преди изборите.

Борисов стимулира предлагането си с бюджета и повишаващия се държавен дълг.

" Ще мине неделя, и в случай че ние си разрешаваме като страна да покачваме външния дълг и да плащаме по 2 милиарда на година за лихви - по две автомагистрали - нито един човек и нито една партия или коалиция не може да устои на този голям външен дълг. Ще пристигна диалогът ни до 10 дни, когато влезе бюджет. Приемаме съвършен вид, че през април приемем бюджет. Но в случай че няма постоянно държавно управление, тези задължения ще набъбнат до 100 милиарда лева ", разгласи той.

На въпрос за взаимно присъединяване на останалите сигурни парламентарни сили - Борисов разгласи: " Който желае, да пристигна да поддържа. Това е доста значимо. Но ядрото би трябвало да е такова (между ГЕРБ и ПП-ДБ) ".

" Шансът е единствено директно присъединяване на: 1) специалисти или 2) политически лица от двете партии. Но в случай че има такава потребност от решение, това ще бъде решено след 2 април ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР