Председателят на Европейския съвет Доналд Туск увери, че 27-те страни

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск увери, че 27-те страни
Коментари Харесай

Доналд Туск: Страните-членки на ЕС могат да подкрепят отлагането на Брекзит

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск увери, че 27-те страни членки на Европейския съюз може да одобрят забавянето на Брекзит, в случай че Лондон промени тактиката за излизането си от Европейски Съюз.
В понеделник ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разгласи, че Брекзит би трябвало да се случи преди евровота през май, само че Туск загатва, че по-дълго отсрочване също е допустимо, осведоми AFP.

По този метод Туск прави последно изпитание, с цел да убеди английския министър председател Тереза Мей да промени „ алените линии “ в договарянията. В рамките на консултациите преди срещата на върха на Европейски Съюз през идната седмица Туск съобщи, че „ ще призове Европейски Съюз 27 да бъде отворен за дълготрайно закъснение, в случай че Обединеното кралство счете за належащо да премисли тактиката си за Брекзит и да реализира консенсус към нея ".

Преди идната среща на водачите на страните в Европейски Съюз на 21 март в Брюксел, Туск ще се срещне с няколко европейски водачи, пред които ще моли да премислят позицията си за по-дълго отсрочване на Брекзит, оповестява Би Би Си.

During my consultations ahead of #EUCO, I will appeal to the EU27 to be open to a long extension if the UK finds it necessary to rethink its #Brexit strategy and build consensus around it.
— Donald Tusk (@eucopresident) March 14, 2019
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР