Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни произнесе реч в НС

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни произнесе реч в НС
Коментари Харесай

Председателят на ЕП Антонио Таяни с обръщение към българските депутати

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни произнесе тирада в Народно събрание пред българските депутати, които се събраха на изключително съвещание. Гости са посланици на държавите-членки на Европейски Съюз и на страните от Западните Балкани, членовете на Председателския съвет на Екологичен потенциал.
БНТ2 съобщи онлайн обръщението на Антонио Таяни. В 16.30 часа още веднъж по БНТ2 може да наблюдавате директно от Софийския университет полемиката " Гласът на младите: Каква Европа желаеме ".




Българското председателство може да разчита още от в този момент на цялостната поддръжка и съдействие на Европейския парламент. Това съобщи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни в обръщението си пред българското Народно заседание.

Според него изключително подобаващ е изборът на българското държавно управление да направи едно председателство, отворено към жителите.

Антонио Таяни поздрави българските управляващи за постигнатия прогрес в последните години. Той означи, че съгласно последния отчет на Европейска комисия по механизма за съдействие и инспекция България бележи прогрес.

Окуражавам ви да следвате този път, съобщи ръководителят на Европейския парламент и означи, че България е дребна страна, само че с голям капацитет. Таяни уточни, че поради външните си граници България е основна за европейската политика за доближаване, сигурност и ръководство на миграционните потоци.

Председателят на Екологичен потенциал приключи словото си на български език с думите " Съединението прави силата ", каквото е и мотото на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

 Антонио Таяни: За Европейски Съюз обстановката на Балканите е приоритет Антонио Таяни: За Европейски Съюз обстановката на Балканите е приоритет
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни е в София, поради идното българското европредседателство. Тази заран Таяни беседва с пре...

Преди словото си Таяни беседва с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

" За нас е чест да приветстваме Антонио Таяни, ръководител на Екологичен потенциал, откри съвещанието Караянчева. Нашият лозунг, акцентира тя, " Съединението прави силата " е по-голям отвсякога, по тази причина беше определен и за мото на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. За триумфа на председателството ще ни е нужна вашата поддръжка, значимо е да се реализира консенсус по настоящите тематики на Европейски Съюз, уточни ръководителят на Народно събрание.

Предстои по-късно среща сред Председателския съвет на Екологичен потенциал, Председателския съвет на Народно събрание и комисиите, ангажирани с парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Преди обед Антонио Таяни се срещна с президента Румен Радев и с премиера Бойко Борисов.

След срещата си с премиера Борисов Таяни съобщи поддръжката си за българския министър председател и съобщи, че е извънредно време Европа да спре да гради граници вътре в Съюза, а да ускори защитата по външните граници, с цел да може през контролните пунктове да минават единствено бягащите от войната. Таяни поддържа Борисов и по най-важния външно политически приоритет на българското европредседателство: европейската вероятност на Западните Балкани и съобщи, че тази тематика е приоритет на цяла Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР