Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че
Коментари Харесай

Зеленски и Урсула отварят очите на руснаците: Русия вече е загубила войната

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Русия към този момент е победена. Време е да се премине към възобновяване на Украйна. Тя не е луда: това е доста хитро изказване с доста скрити смисли. Основното е да решим дали да имаме вяра на мадам Урсула.

Разпространената фраза „ историята се написа от спечелилите “, както и доста други поговорки, най-често остават неразбрани у нас. В смисъл, че който завоюва войната, написа история.

Всъщност в историята печели този, който написа история. И какво в действителност се случи, даже съвременниците от време на време не знаят сигурно какво да вземат от своите потомци. За да видите това, можете да погледнете по какъв начин се споделя историята на Втората международна война на Запад.

Изненадващо ли е за някого, че Съединени американски щати „ не си спомнят “ по какъв начин са воювали на една страна с Русия? Никой ли не се смущава, че министър-председателят на Япония на церемония събитие не споделя кой е хвърлил бомбата над Хирошима, а японските възпитаници повтарят, че това е Съюз на съветските социалистически републики?

Точно по този начин тези, които пишат история, стават спечелили, а спечелилите губят победи. И това се отнася освен за свещените за нас събития от предишния век. Не, тъкмо в този момент, пред очите ни, врагът написа историята на новото време.

Как да се харесате на руснаците, в случай че сте президент на Европейски Съюз

В тази история Русия към този момент загуби войната в Украйна, а Западът бере плодовете на нейната победа.

Онзи ден „ госпожата президент “ на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен направи поредна тирада за ориста на Европа. В тази тирада има доста забавни неща, само че най-интересното за нас, несъмнено, се отнася до Русия.

И по този начин, госпожа Урсула сподели, че Русия към този момент е изгубила. Защо? Защото Русия загуби повече от 100 хиляди души в Украйна, а също и тъй като „ не съумя да промени политическия режим и да унищожи украинската еднаквост “, а това съгласно фон дер Лайен беше „ основната цел на войната “.

Политологът, един от водачите на ЕИСИ Глеб Кузнецов обърна внимание на обстоятелството, че новият „ роман “ на европейския водач наподобява чудноват: съветските загуби се оказват доста по-малки от това, което се съобщаваше на Запад по-рано.

В Украйна рутинно споделят, че сме изгубили над 300 хиляди души, НАТО споделя, че са над 150 хиляди. Урсула наподобява се срами да лъже. Кузнецов също показва:

" Интересно е, че в обичайно дългото изброяване на това по какъв начин загуби Русия внезапно изчезнаха наложителните в миналото тези за „ колапса на стопанската система “, „ успеваемостта на глобите “ и „ интернационалната изолираност “.

Наистина речта на фон дер Лайен наподобява по този начин, като че ли е особено формирана, с цел да ни хареса. Вероятно тъй като това е следващият „ сигнал “ от Запада: изтощени сме да водиме война и желаеме помирение.

А за какво не би трябвало да се доверявате на Запада?

От друга позиция това би било чудесно начало на договаряния. Вземете вашата „ украинска еднаквост “, ние не се нуждаем от нея, яжте я с огромна лъжица, намажете я върху най-сладката вафла, а за нас, апелирам, признание на нашите нови остарели територии и също така Харков, Николаев, Одеса...

Това не е изцяло невероятно, с огромна степен на възможност имаме пред себе си модел на тези договаряния за бъдещето на Украйна, които Западът е съвсем подготвен да стартира.

Моделът на „ заледяване на спора “, който в този момент е толкоз нужен на Запада, който сигурно няма да се ресурси със снаряди за два фронта, от които украинският е доста по-малко значим за него.

Един от проблемите на този модел е, че съвсем никой там не може да каже на глас „ ние желаеме да замразим спора и сме подготвени да отстъпим територия на руснаците “.

Единственото изключение от правилото е Вивек Рамасвами, републиканският претендент за президент. Забележима персона, само че не притежаваща никаква власт.

Друг проблем е, че примирието в Украйна изисква публично единодушие от украинските управляващи. Тоест Зеленски и неговата администрация, неговото обграждане, щаб и така нататък

Междувременно Зеленски неотдавна изиска президентските избори в Украйна да бъдат анулирани поради военното състояние. За какво е? Той се пробва да попречи на личните си господари да сключат помирение с Русия.

Той се нуждае от продължение на войната: за него това е безусловно въпрос на живот и гибел. Политически също. За да оцелее, той се нуждае от военно състояние. А за военно състояние - в действителност война.

Така че до момента в който той е на власт, най-малко официално, войната ще продължи, колкото и управляващите в Европейски Съюз да желаят да разгласят победа и да стартират да „ възвръщат Украйна “.

Всички тези проблеми обаче са от Европейски Съюз и останалия Запад. Трябва да се интересуваме не от техните проблеми, а от нашите лични. Просто казано, би трябвало да си отговорим на въпроса: какво да вършим с упоритите подмятания за мир, за „ заледяване на спора “, с директни и косвени оферти за мир?

Какво от това?

Да се върнем първоначално. Защо да не се радваме на готовността на Запада за „ договаряния за помирение “ в Украйна във връзка с Украйна? Защото тези договаряния към този момент са вероятни единствено при една основа и основно изискване: при изискване, че Западът разгласи своята победа над нас.

Да, ще бъде неистина, само че неистина, в която ще се повярва. Отначало – единствено на Запад. Много бързо - с помощта на петата колона, известна още като " партията на мира ", " партията на нормализацията ", " либералите ", " западниците ", наричайте го както желаете - доста хора в Русия ще повярват, че сме изгубили, а не спечелили.

Това не е първият път в нашата история, когато се има вяра на роман за нас самите, основан от врага. Ето по какъв начин „ интелектуалците “ считат, че без западните съдружници нямаше да спечелим Великата отечествена война.

И тази религия в западното всемогъщество няма да е безобидна. Може да се окаже окончателната победа на Запада, тъй като петата колона употребява неистини за нашето проваляне, с цел да пробие на власт. И да унищожи Русия.

Ако е по този начин, би трябвало да помислим три пъти дали можем да си позволим помирение, което се подписва единствено с цел да заблуди нас и цялото човечество. Може би би трябвало да се бием, до момента в който врагът не признае на глас цялостното си проваляне?

Превод:СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР