Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: За първи път в историята ЕС ще осигури средства, за да въоръжи нападната страна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че за пръв път в историята си Европейски Съюз ще обезпечи бюджетни средства, с цел да въоръжи нападната страна - Украйна.

Предвижда се с европейски пари да бъде обезпечена покупката и доставката на въоръжение и защитни средства.

Европейски Съюз затваря небето си за полети с руснаци. Прекратява се активността на съветските медийни групи " РТ " и " Спутник ". Замразява се имуществото на Руската централна банка и се стопират преводите от и към нея. 

Европейска комисия предлага нови наказания , които засягат съветските олигарси.

Председателят на Европейска комисия разгласи също наказания против Беларус, които обгръщат търговията с съществени артикули. Тя назова непризнатия беларуски президент Александър Лукашенко " колаборационист " във връзка съветското настъпление в Украйна.

Фон дер Лайен поздрави украинския президент Володимир Зеленски за водачеството и смелостта в отпора на съветското настъпление. Тя изрази удивление от устойчивостта на украинците, като я дефинира като невиждана и като ентусиазъм за всеки. 

С открити прегръдки посрещаме украинците, които би трябвало да бягат от бомбите на (руския президент Владимир) Путин, добави Фон дер Лайен. Тя заяви, че Европейска комисия ще осигури помощ за страните от Източна Европа, които приютяват бежанците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР