Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер увери, че Брюксел не

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер увери, че Брюксел не
Коментари Харесай

Юнкер: ЕС не се опитва да задържи Великобритания

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер увери, че Брюксел не се пробва да задържи Англия в Европейски Съюз и желае да стартира да разисква бъдещите връзки незабавно щом английският парламент утвърди брекзита, с цел да се концентрира на личното си единение преди идните избори през май, съобщи Ройтерс.

"Намеква се, че нашата цел е да задържим Англия в Европейски Съюз с всички вероятни средства. Нямаме сходно желание. Всичко, което желаеме, е изясненост за нашите бъдещи връзки ", съобщи Юнкер в изявление за в. "Велт ам зонтаг ". "Ние зачитаме резултатите от референдума " за овакантяване на Европейски Съюз, акцентира той.

Юнкер акцентира, че Европейски Съюз е подготвен да стартира да договаря ново съглашение с Англия, незабавно щом английският парламент утвърди съглашението за обособяване от блока.

Той обаче прикани Лондон да се активизира "и по-късно да ни кажете какво желаете ". "Изхождам от презумпцията, че Англия ще напусне Европейски Съюз, тъй като това реши народът ", акцентира ръководителят на Европейска комисия, отказвайки да бъде замесен в дебата дали би трябвало да се организира втори референдум. "Това е въпрос, който британците би трябвало да решат ", съобщи той.

Освен това Юнкер съобщи, че следи деликатно дейностите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във връзка с търговията. "Вярвам му, до момента в който съблюдава думата си. А в случай че престане да я съблюдава, и аз няма да се усещам привързан от моята ", съобщи ръководителят на Европейска комисия, разяснявайки напрежението към цените за импорт на коли.

Юнкер предизвести, че жителите на Европейски Съюз се отчуждават от ден на ден и това е проблем, по който би трябвало да се работи още преди изборите през май, с цел да се подсигурява, че това разделяне няма да стане прекомерно надълбоко. "Не би трябвало да намекваме, че популистите са прави. Те са просто шумни и нямат съответни оферти за решение на провокациите на нашето време ", означи той.

Европа би трябвало да бъде единна в битката против троловете и хакерските групи от Китай и Русия, които може да се опитат да повлияят на гласуването, добави Юнкер.

(БТА)

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР