Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се обяви против бързо

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се обяви против бързо
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер се обяви против бързо приемане на Западните Балкани в ЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се разгласи срещу бързо приемане на Западните Балкани в Европейски Съюз, съобщи ТАСС. Юнкер декларирал това в изявление за в. " Политико ".

" Не съм последовател на бързото присъединение на Западните Балкани към Европейски Съюз. Но в случай че им се отнеме европейската вероятност, още веднъж ще преживеем това, което преживяхме през 90-те години. В тази връзка стабилността на образуването на състава на Европейски Съюз е наложително изискване за това Балканите да не се окажат още веднъж в положение на война ", сподели той.

Европейски Съюз даде статут на претенденти за участие на Македония, Албания, Сърбия и Черна гора. Миналата година молба за присъединение към Европейски Съюз подаде и Босна и Херцеговина.

В същото изявление Юнкер се разгласи срещу преустановяване на договарянията на Турция за участие в Европейски Съюз и изрази вяра за съдействие от страна на Анкара.

" Не поддържам преустановяване на договарянията с Турция за присъединение (към ЕС), каквото желае Европейският парламент ", акцентира ръководителят на Европейска комисия.

По думите му обаче Турция " безусловно с всяка секунда " се отдалечава от осъществяването на уговорките си за присъединение към Европейски Съюз. " Не Европейски Съюз се причислява към Турция, а Турция се причислява към Европейски Съюз ", добави той.

Европейският парламент гласоподава при започване на юли резолюция, призоваваща за заледяване на договарянията за участие на Турция в Европейския съюз на фона на възходящо безпокойствие във връзка със спазването на човешките права и демокрацията в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР