Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза днес, че Комисията

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза днес, че Комисията
Коментари Харесай

Юнкер отчете изпълнени приоритети и две големи грешки

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер сподели през днешния ден, че Комисията му е постигнала основните цели на петгодишния си мандат, които са били в стопанската система. Отчете като огромни неточности, че не е дал отговор незабавно на рецензиите и е толерирал корпоративно отбягване. Освен това съжали, че е послушал предходния английски министър председател Дейвид Камерън да не се меси в акцията за референдума за Брекзит.

“Когато представях програмата на Комисията си (през юли 2014 година в Европейския парламент - б.р.) споделих, че имаме три целта - напредък, работни места и вложения и ние ги изпълнихме ”, сподели Юнкер на конференция в Брюксел през днешния ден. Там регистрира мандата си, изтичащ на 30 октомври т.г.

Той беше обявявал няколко пъти по-рано, че няма да се кандидатира за ръководител на идната Комисия след европейските избори на 23-26 май т.г.

Юнкер назова “голяма неточност ”, че е дал отговор с една седмица забавяне на обвиняванията в аферата “Люкслийкс ” през ноември 2014 година Както и това, че като министър-председател на Люксембург през предходните 19 години е толерирал покупко-продажби, с които данъчната администрацията на дребната страна е разрешавала на интернационалните корпорации да се употребяват от прекомерно омекотен данъчен режим.

Аферата отслаби политически Комисията от самото на начало на работата й, въпреки Юнкер преди време да изясни, че данъчните преференции са били законни и че съществуват в още 23 страни на Европейски Съюз, които ги употребяват да притеглят огромни вложители.

Той употребява абсурда като мотив да предложи законодателство, ограничаващо опциите на транснационалните компании да заобикалят налози в Европейски Съюз, което беше признато.

“Грешка беше да не се греша и да не се меся ” в акцията преди референдума за Брекзит в Обединеното кралство на 23 юни 2016 година, призна Юнкер.

И уточни, че предходният английски министър-председател Дейвид Камерън, който изгуби референдума, е упорствал Брюксел да стои настрани от него. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР