Председателят на Еврохолд България АД - Асен Христов, се оттегля

...
Председателят на Еврохолд България АД - Асен Христов, се оттегля
Коментари Харесай

Асен Христов се оттегля от ръководството на атлетиката ни

Председателят на " Еврохолд България " АД - Асен Христов, се отдръпва от управлението на Българска федерация лека атлетика (БФЛА).

Според формалното известие повода е разминаване във вижданията за развиването на атлетиката в България с останалата част от управлението, в това число и с президента Добромир Карамаринов. Ябълката на раздора обаче е влизането в УС на някогашния народен представител от ГЕРБ в 41-ото Народно заседание и началник на лекоатлетическия клуб Берое Иван Колев.  Той е гласен да наследи Добромир Карамаринов на поста президент на федерацията, защото дългогодишният началник има доста задължения като подобен на европейската федерация.

Причината е несъгласието на Христов с метода на избор на нов президент на федерацията и разминаване във вижданията за развиването на атлетиката в България с останалата част от управлението.

Асен Христов е дълготраен вицепрезидент и член на Управителния съвет на БФЛА. През годините той и ръководените от него компании оказват дейна и непрекъсната поддръжка, в това число финансова, за развиването на спорта и леката атлетика в България.  

" Изказвам признателност и благодарност към всички другари и съидейници в този спорт за постигнатото през годините и претърпяното дружно. Смятам обаче, че методът, по който се ръководи федерацията в последните месеци и методът, по който избираемо се назначават ръководители, няма да донесе нищо положително на българската атлетика и по тази причина избирам да се отдръпва, " разяснява Христов в официално съобщение.      

Асен Христов е и някогашен професионален играч в маратонски бягания за националния тим на България, като и сега продължава интензивно да взе участие в любителски прояви в тази дисциплинираност.  
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР