Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обяви за свикване на

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обяви за свикване на
Коментари Харесай

ДПС не вижда шанс за мнозинство в 47 НС: Трябва да се обърнем отново към избирателите

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се разгласи за привикване на предварителни избори като метод за " излаз от политическата рецесия, който стартира с сполучливия избор на съмнение против проваленото държавно управление ".

Карадайъ разказа разпада на ръководещата коалиция като " естественият завършек на политиката, учредена на лъжата и омразата " и разкритикува освен кабинета на Кирил Петков, само че и ръководствата от 2020 година насам за това, че парите по Плана за възобновяване и резистентност и оперативните стратегии на Европейски Съюз към момента не са стигнали до страната.

" В това Народно събрание съгласно нас мъчно може да се откри оня нужен разговор, който да създаде това нужно ценностно, хомогенно болшинство, с цел да има изрично евроатлантическо ръководство в България. Според нас би трябвало да се обърнем още веднъж към гласоподавателите, те да натоварят с избрана отговорност и тежест политическите партии, и в идващия парламент не да влезем с ненавист и отричане, а с нашите полезности, цели и оферти за цели на страната ", сподели той.

За разлика от предизборните съвещания през август на 2021 година, когато Румен Радев предизвика скандал с Мустафа Карадайъ с въпроса " Коя е Вашата татковина? ", този път президентът не си разреши да репликира ръководителя на Движение за права и свободи.

Напротив, Радев даже стартира разговора с представителите на парламентарната група с похвали за " виновното отношение на вашето Движение към етническия мир по време на прехода " и самопризнание, че " в спешни моменти вие постоянно сте апелирали за разговор ". В същото време обаче президентът подсети на Движение за права и свободи за главния проблем, поради който партията е в изолираност.

" Но България чака поредни старания от всички политически партии в битката с корупцията и установяването на господство на закона. Надявам се, че вашата партия осъзнава високия залог на това предизвикателство и упованията на всички гласоподаватели ", сподели Радев.

Отговорът на Мустафа Карадайъ беше, че " що се отнася до битката с корупцията и задкулисието, изрично Движение за права и свободи е на тази повърхност ". И двете страни се въздържаха да разясняват повече по тази тематика, преди обществената част на срещата да бъде закрита.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР