Председателят на БСП Корнелия Нинова побърза да отрече информацията, че

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова побърза да отрече информацията, че
Коментари Харесай

Нинова: Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие за Украйна

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова побърза да отхвърли информацията, че България изнася импровизирано оръжие за Украйна.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели по време на посещаване в град Шипка, че това се случва още от февруари насам: " Неслучайно от Българска социалистическа партия мълчат, с техния автограф става. Това е двуличието им и те би трябвало да си вървят. "

Непосредствено по-късно изявление, Нинова употребява профила си във Фейсбук, с цел да отговори: " Борисов, лъжеш, " написа тя. " България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. "

" Ако изнасяше, надали в този момент натискът върху държавното управление от външни сили щеше да е толкоз огромен. Едва ли външният министър на Украйна щеше да стои два дни в Народното събрание и да чака решение за експорт на оръжия. И по какъв начин тъкмо се изнася оръжие импровизирано? Това да не са ти  пуканки, " добави още Нинова. 

Тя не отхвърли изказванията на Борисов, че " оръжейните фабрики работят на макс ", само че уточни други аргументи за това:

" Нали си голям международник. Иди кажи на държавните управления на Германия, Великобритания, Италия, Испания, Алжир, Индия и още над 50 страни, че няма да продаваме на техните армии. Кажи им: до момента в който аз управлявах ви продавахме, само че сега няма, тъй като не съм аз на власт. Или предложи да затворим заводите и да ликвидираме тази промишленост. "



Междувременно ръководителят на " Демократична България " Христо Иванов уточни пред БНР, че позицията на партията му по проблема е ясна - " Да се помогне на Украйна с военна помощ ". Той добави, че тя не е образувана по отношение на идната дипломатическа аудиенция в Киев, а " е нашата позиция по какъв начин наподобяват националните ни ползи. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР