Председателят на българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов беше

...
Председателят на българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов беше
Коментари Харесай

Шефът на федерацията по лека атлетика получи "Венец на победителя" за заслуги към спорта

Председателят на българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов беше награден за заслуги към спорта. Той получи най-високото държавно отличие в тази област - " Венец на спечелилия ", учредено по самодейност на спортния министър Красен Кралев през 2015 година

Карамаринов беше награден на тържеството по случай 60-ия си рожден ден. На събитието участваха президентът на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) Себастиан Коу и на eвропейската атлетическа асоциация Свен Арне Хансен, както и голям брой ръководители в атлетиката, именити спортисти и предприемачи, оповестиха от спортното министерство.

" За мен е голяма чест и наслаждение да връча най-голямото държавно отличие в региона на спорта на нашия безценен другар Добромир Карамаринов. Тази премия са я получавали доста почтени български спортисти като Христо Марков, който е през днешния ден с нас, Стефка Костадинова и други Но зад триумфа на всеки един състезател стоят положителните, надарените ръководители, които безрезервно се грижат всичко да му е наред. Добромир е един от тях. Човек, отдал живота си на леката атлетика и като играч, и като началник ", съобщи Кралев.

 Шефът на федерацията по лека атлетика получи
© Министерство на младежта и спорта

Той означи, че за него е чест да бъде част от " приятелския кръг на Карамаринов, който включва някои от най-големите имена на международния спорт ". " Отново виждаме какъв брой доста другари има Добромир в целия свят. Знам голямото почитание и почит, които тези великани на международния спорт изпитват към нашия Добромир ", продължи Кралев.

" За мен е чест да бъда твой другар. Зная какво си направил за България и какво още следва да направиш за българската, европейската и международната атлетика " сподели още спортният министър.

Сред носителите на венец на спечелилия са Стефка Костадинова, Йорданка Благоева, Иванка Христова, Боян Радев, Валентин Йорданов, Христо Стоичков, Трифон Иванов (посмъртно), Димитър Пенев, Христо Бонев, Йордан Лечков, Емил Костадинов, Николай Бухалов, Любомир Ганев, Иван Лебанов, Петър Киров и Борислав Михайлов, който беше награден от Кралев минути след преизбирането си за президент на Българският футболен съюз (БФС).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР