Председателят на Българо-македонската търговско-промишлена палата (БМТПП) Пламен Павлов заедно с

...
Председателят на Българо-македонската търговско-промишлена палата (БМТПП) Пламен Павлов заедно с
Коментари Харесай

Нито една цел от Пътната карта за бизнес сътрудничество между България и РСМ не е изпълнена

Председателят на Българо-македонската търговско-промишлена палата (БМТПП) Пламен Павлов дружно с ръководителя на Македоно-българската стопанска камара Кирил Лазаров ще връчат на държавните управления на двете страни обновена Пътна карта, която ще бъде " Червената книга " за бизнес съдействие. Това ще стане в границите на стопански конгрес в Скопие на 7 декември , оповестиха от Българската търговско-промишлена палата. Като начало двете бизнес организации сплотяват напъните си и създават общи пилотни планове от двете страни на границата.

Бизнесът регистрира, че няма нито една изпълнена цел от връчената на двете държавни управления през януари 2019 година на предходния Икономически конгрес в Скопие " Бяла книга - Пътна карта за бизнес съдействие ". Деловите среди от двете страни са неудовлетворени от политизацията и се нуждаят от смяна.

Състоянието на българо-македонските бизнес връзки и подготовката на Икономическия конгрес в Скопие са разискали представители на Българо-македонската търговско-промишлена палата с членове на делегация от Република Северна Македония (РСМ), водена от дипломат Агнеса Руси Поповска, Игор Попов, шеф във Външното министерство на РСМ,  Арлинда Бегири , шеф на кабинета на министъра на външните работи, Владимир Крестевски, консултант в Посолството на РСМ, и Иван Стоименов, член на ИБ на БТПП. Домакин на срещата, състояла се на 11 ноември, е била БМТПП.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР