Председателят и главен изпълнителен директор на LVMH Бернар Арно държи

...
Председателят и главен изпълнителен директор на LVMH Бернар Арно държи
Коментари Харесай

Постове за децата в най-голямата луксозна империя: Бернар Арно назначи дъщеря си за шеф на Dior

Председателят и основен изпълнителен шеф на LVMH Бернар Арно държи фамилията му да е неразделна част от империята на първокласните артикули. Той сложи щерка си Делфин Арно отпред на един от водещите лейбъли под шапката на империята - Christian Dior, при преустрояване на ръководството.

Най-голямата първокласна империя в света размени дългогодишния изпълнителен шеф на Louis Vuitton Майкъл Бърк с Пиетро Бекари, началник на Dior от 2018 година

LVMH е и най-ценната компания в Европа

Новият началник на Dior 47-годишната Делфин Арно е работила в Louis Vuitton през последното десетилетие дружно с Бърк. Работила е и дълги години в Dior.

По време на ръководството си Пиетро Бекари е нараснал продажбите на Christian Dior три пъти до 6,6 милиарда евро, съгласно оценки на Citi. LVMH не дава разбивка на годишните продажби на своите марки.

" Планирането на приемствеността в стратегическите функции беше инструмент за триумфа на основните марки на LVMH през последните 20 години. Следователно днешните ходове са значими ", сподели Томас Шове, анализатор в Citi.

Неотдавна Антоан Арно, който е най-големият наследник на Бернар Арно, беше назначен за началник на фамилната холдингова компания, заменяйки ветерана изпълнителен шеф Сидни Толедано.

73-годишният Бернар Арно не демонстрира никакви признаци, че възнамерява да се отдръпна скоро, а предходната година компанията увеличи оптималната възраст на своя основен изпълнителен шеф на 80 години от 75 преди.

Делфин и Антоан са деца от първия брак на татко си. Друг негов наследник Александър Арно, който е на 30 години, е изпълнителен шеф в Tiffany, до момента в който Фредерик Арно (на 28 години) е основен изпълнителен шеф на друга марка на групата - TAG Heuer. Най-малкото дете на милиардера Жан Арно (на 24 години) оглавява отдела за маркетинг и продуктово развиване на часовниците на Louis Vuitton.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР