Председателският съвет в Народното събрание ще обсъжда по-късно днес как

...
Председателският съвет в Народното събрание ще обсъжда по-късно днес как
Коментари Харесай

Пловдивски депутат: Още двама народни представители са с положителни проби!

 Председателският съвет в Народното събрание ще разисква по-късно през днешния ден по какъв начин да се провежда гласуването в пленарна зала. По закон гласуването е единствено присъствено, тъй че ще се търсят разновидности. Това сподели особено за Plovdiv24.bg националният представител доцент Георги Йорданов, зам.-председател на комисията по опазване на здравето.

Възможностите са или скрито, или по групи. При първото депутатите не влизат в зала, а вотът се пуска в урна. При второто всяка група влиза в пленарна зала и гласоподава посредством системата. Целта е да не се допусне скупчване на хора и да се обезпечи нужното разстояние.

Три са значимите закони, които би трябвало да се гласоподават в незабавен порядък: актуализацията на държавния бюджет, удължаването на изключителното състояние до 13 май и коригиране цените на енергоносителите. " Не може да не работим, тези закони в икономическата сфера са доста значими. В бранш опазване на здравето може да се реагира със заповед на министъра " - изясни доцент Йорданов.

Новите порядки в Народното събрание са наложителни, откакто националният представител от Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов даде позитивна проба за ковид COVID-19. Веднага са направени проби на всички 240 депутати. По-голяма част от пробите са изследвани в София, само че има и в лабораториите във Варна и в Стара Загора. Две от тях са позитивни, чакат се вторите проби. Доц. Йорданов е безапелационен, че не са на представители на Българска социалистическа партия и на Обединени патриоти. Според него може да са от групите на ГЕРБ или на Движение за права и свободи. Още през днешния ден ще се създадат повторни проби, с цел да се потвърди сигурно заболяването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР