Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси

...
Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси
Коментари Харесай

Пелоси иска комисия да определи дали Тръмп е годен да изпълнява функциите си

Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси предприе през вчерашния ден законови стъпки за основаването на комисия в Конгреса, която да дефинира дали президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския е кадърен да извършва длъжността си, съобщи Асошиейтед прес.

Действията на Пелоси се основават на 25-ата корекция на американската конституция, съгласно която пълномощията на президента се трансферират на вицепрезидента при положение на гибел или некадърност за извършване на отговорностите.

Броени седмици преди президентските избори в Съединени американски щати на 3 ноември Пелоси съобщи, че Тръмп би трябвало да разкрие повече информация за здравословното си положение, откакто даде позитивна проба за COVID-19.

Тя се концентрира върху "странната обява " на президента в Туитър, в която той съобщи, че прекратява разискванията за нов спомагателен пакет поради ковид. Пелоси съобщи също по този начин, че американците имат право да знаят по кое време тъкмо се е заразил президентът с ковид.

"Обществото би трябвало да бъде осведомено за здравословното положение на президента ", посочи Пелоси, преди да се позове на 25-ата корекция, с цел да задейства основаването на специфичната комисия.

Тръмп бързо реагира в Туитър на дейностите на Пелоси.

"Лудата Нанси е тази, която би трябвало да бъде прегледана. Не я назовават Лудата без причина! ", написа американският президент в обществената мрежа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР