Хартиените бюлетини за вота 2 в 1 ще бъдат в

...
Хартиените бюлетини за вота 2 в 1 ще бъдат в
Коментари Харесай

ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

Хартиените бюлетини за вота 2 в 1 ще бъдат в разнообразни цветове, с цел да не става комплициране по време на гласуването. Бюлетината за избор на Народно заседание ще е със зелено и на гърба, и начело, а за Европейски парламент – в синьо. И двете хартиени бюлетини са дълги по 50 см.

При гласоподаване с хартиени бюлетини, преди да гласоподават в кръгчето с преференции, хората би трябвало да изберат номера на партията, която поддържат, съобщи представителят на ЦИК Росица Матева.

От записаните 418 претенденти за новия европарламент 287 са мъже, 131 са дамите.

„ За Народно заседание са регистрирани 6 114 претенденти – 4 285 от тях са мъже, 1829 са дами. От всички регистрирани претенденти и в двата типа избори 334 от тях са претенденти и за членове на Екологичен потенциал, и за Народното събрание “, посочи Росица Матева.

Тя напомни, че през днешния ден изтича срокът, в който български жители могат да подадат заявление за гласоподаване отвън страната.

„ До 13:30 часа на 14 май са подадени 8 337 заявки за гласоподаване за евроизборите, а за народни представители – 34 069 заявки “, акцентира Матева.

От през днешния ден до 18 май ЦИК стартира да приема документи за присъединяване за частичните локални избори на 23 юни – такива избори ще се проведат в 16 кметства.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР