Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва отмени посещението си

...
Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва отмени посещението си
Коментари Харесай

Бразилският президент отмени посещението си в Чили заради безпрецедентните наводнения в страната си

Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва анулира визитата си в Чили, планувано за 17 и 18 май, поради невижданите наводнения в Южна Бразилия, взели по най-нови данни към този момент близо 150 жертви, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.


Президентството заяви в официално съобщение, че визитата се анулира по отношение на " нуждата да се следи обстановката с наводненията в щата Рио Гранде до Сул и да се координира помощта за засегнатото население и възстановителните работи ".

Нова дата за визитата към този момент не е избрана.

Проливните дъждове в щата Рио Гранде до Сул, които валят от началото на месеца, доведоха до преливане на реки, засегнало над 2 милиона души. По данни на бразилската работа за гражданска отбрана от през днешния ден при наводненията са починали 147 души, а 806 са ранени.

Близо 130 души остават в неопределеност. Бедствието е принудило над 600 000 души да изоставен дома си. Според специалистите наводненията са разследване от изменението на климата и феномена Ел Ниньо.

Интензивните превалявания в региона през уикенда доведоха до нови наводнения и опасения от нови вреди.

" Ситуацията ще продължи да се утежнява ", предизвести губернаторът на Рио Гранде до Сул Едуардо Лейте в обществената мрежа " Екс ".

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР