Председателите на парламентарните групи на ГЕРБ и на ДПС Цветан

...
Председателите на парламентарните групи на ГЕРБ и на ДПС Цветан
Коментари Харесай

Цветанов и Карадайъ с изненадваща среща в парламента

Председателите на парламентарните групи на ГЕРБ и на Движение за права и свободи Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ се срещнаха и разискаха номинацията за парламентарен арбитър от квотата на Народното събрание.

Това стана известно от изказването на двамата след срещата в Народното събрание.

В сряда ГЕРБ и Обединените патриоти внесоха кандидатурата на Красимир Влахов.

Цветанов и Карадайъ са се договорили за среща сред Влахов и групата на Движение за права и свободи идната сряда.

"След срещата ще обявим нашата позиция ", уточни Карадайъ.

Според Движение за права и свободи би трябвало членовете на Конституционния съд (КС) да са консенсусни фигури, без значение кой ги предлага.

И въпреки всичко желаеме да носим нашата отговорност, когато се излъчват членове на Конституционен съд от квотата на Народното събрание, сподели той.

Предлагат промени в разпоредбите за квотите във Висш съдебен съвет

Българското правораздаване бие върхове за бавене на каузи

Парламентарното болшинство желае, когато има избор от Народното събрание за сходни високи позиции в страната, да търсим оптималния политически консенсус, съобщи Цветанов.

Той добави, че ще се постарае да беседва през днешния ден по тематиката и с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

"Смятам, че е обикновено политиците и ръководители на парламентарни групи да си приказват " , уточни той.

На въпрос дали позволява президента Румен Радев да номинира Янаки Стоилов за арбитър в Конституционен съд, Цветанов съобщи, че би се радвал, в случай че президентът също има сходни на Народното събрание транспарантни процедури за издигане на кандидатура.

Според Цветанов концепцията Стоилов да е номинация на Българска социалистическа партия е била добър метод на управлението да в профил вътрешната съпротива.

Прокуратурата ще предложения специалисти от Европейска комисия за превъзмогване на проблемите

България получи остри рецензии от Брюксел за правосъдната система

След срещата си по отношение на номинациите са парламентарен арбитър Цветанов и Карадайъ дадоха изказване за медиите, по време на което изместиха тематиката за политическата обстановка в страната.

Цветанов изясни, че има непоклатимост, защото сега се следи стопански напредък от 4%, че се следи най-ниската безработица и че през 2019 година ще се усилят и бюджетните заплати с 10%.

От своя страна Карадайъ разяснява, че ГЕРБ се е отказала да има ясна стратегия за развиване на страната, зад която да има болшинство в Народното събрание.

„ ГЕРБ позволи популизма и национализма във властта.

И в някои техни дейности виждаме, че те го одобряват даже като своя идея “, сподели още той.

На собствен ред Цветанов отговори, че изявлението на Карадайъ демонстрира, че фактически диалозите, които водят ръководещи и съпротива, са сложни.

„ Управленската стратегия, която е призната през август 2017 година, се извършва и самият факт, че имаме стопански напредък и по-голям Брутният вътрешен продукт, посредством който ще успеем да формираме бюджета си за 2019 година, демонстрира, че се движим в вярната посока. Но, несъмнено, чуваме и особеното мнение, и там, където е нужно, вършим корекции, които са в полза на обществото и на страната. Така че благодаря на Мустафа за особеното мнение. Тук стана малко като политически спор “, разяснява Цветанов.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР